Már meg sem lepődünk… 📜 A nemrégiben meghozott litván migrációs jogszabály-módosítások is több, a hazai szabályozást –…

Posted by Varga Judit on Monday, September 27, 2021
Hirdetés

Az igazságügyi miniszter felidézte, hogy a nemrégiben meghozott litván migrációs jogszabály-módosítások is több, a hazai szabályozást – részben vagy teljes egészében – lekövető rendelkezéseket tartalmaznak.

„Érdekes, hogy pontosan ugyanezen szabályok kapcsán az Európai Unió Bírósága már megállapította Magyarország kötelezettségszegését. Mégis sehol egy bizottsági felszólító levél, sem egy rossz szó a litván intézkedések ellen” – fogalmazott a politikus.

Ha ez nem lenne elég, a litvánok a nyáron hozzákezdtek egy 550 kilométer hosszú szögesdrótkerítés építésének a belarusz határon – fűzte hozzá.

„Emlékszünk még arra, mi volt 2015-ben, mikor elsőként és majdhogynem egyedüliként Európában kiálltunk határaink védelméért? Akkor a nyugati balliberális politikusok és a brüsszeli buborék magukból kikelve tiltakoztak a magyar szabályozások miatt és a téma azóta sem került le a napirendről” – írta.

Varga Judit szerint meglepő, hogy a „jogállamiság bajnokai” most csendben vannak. „Ezen a példán is látszik, hogy a kettős mérce soha nem látott szinten és szemrebbenés nélkül zajlik az európai intézményekben.

”De nézzük mostani helyzet jó oldalát, a csend felér egy beismeréssel„ – fogalmazott bejegyzésében az igazságügyi miniszter.

Korábban írtuk