Hirdetés

– Hamarosan véget ér a kampány, amelynek során a Gyurcsány Ferencnét indító DK határozottan kiállt az Európai Egyesült Államok terve mellett, az MSZP pedig kétszer is meghívta hazánkba a nyíltan bevándorláspárti Frans Timmermanst. Mivel többször is bebizonyosodott, a magyar társadalom többsége fontosnak tartja a határok megvédését, az EU-t pedig erős nemzetállamok szövetségeként képzeli el, felmerül az emberben a kérdés: kinek akar a baloldal megfelelni?

– A kérdéséből is látszik, hogy kinek nem: a magyar választók többségének. A baloldalon egyedül Gyurcsány Ferenc az, aki megmondta, hogy mit szeretne: egy olyan föderális Európát, ahol a tagállamok kevesebb dologban dönthetnek, a nagy „uniós medve” pedig egyre több mindenben. Ezt mi pont fordítva szeretnénk, vagyis hogy bővüljön a tagállamok szuverenitása. Mi, magyarok sokat küzdöttünk azért, hogy saját ügyeinkről magunk dönthessünk, nem akarjuk ezt ismét feladni. Hozzáteszem, az ellenzékben nincs is más politikus, aki meg tudná mondani, hogy ehhez képest mit akar. Ha jól nézem, leginkább nem mondanak erről semmit vagy mellébeszélnek.

– Ha már a Demokratikus Koalíció szóba került: csütörtökön kiderült, hogy Kósa Lajossal közösen benyújtják a parlamentnek a „Lex Czeglédyt”. Miről szól a törvénymódosító javaslat?

– A javaslatot az élet diktálta és az, hogy a baloldal menthetetlenül pártfogolja a bűnözőket. Arról van szó, hogy Czeglédy Csabát, Gyurcsány Ferenc ügyvédjét az európai parlamenti képviselő-jelöltséggel mentelmi jog mögé bújtatta a DK, majd amikor a bíróság annak felfüggesztését kérte, a Nemzeti Választási Bizottság ellenzéki delegáltjai összezártak és ellehetetlenítették az eljárás folytatását. Gyakorlatilag kimenekítették Czeglédyt, akit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással, hatmilliárd forint eltüntetésével vádolnak. Ennek az ügynek semmi köze a jelöltségéhez, mégis azt felhasználva akar megúszni mindent. Azt javasoljuk, hogy ne illesse meg mentelmi jog azt, aki ellen még jelöltsége előtt vádat emeltek, vagy például előzetes letartóztatásban van.

„Nincs lehetőség korrekcióra”

– Miért lesz, ahogy korábban fogalmazott, „történelmi jelentőségű” ez a választás?

– Az eddigi európai parlamenti választások talán nem tűntek sorsdöntőnek, de most Európa jövőt választ magának. Öt évvel ezelőtt még a kanyarban sem volt a migráció kérdése, néhány év alatt viszont a leginkább meghatározó lett a kontinensen. A tét tehát az, hogy bevándorláspárti vezetői lesznek az uniónak, vagy olyanok, akik nem akarnak több migrációt. Arról döntünk, hogy Európa maradjon az európaiaké, megőrizze keresztény kultúráját, vagy adja át a helyet más kultúrából érkezőknek. Míg például egy adópolitikai döntést bármikor lehet módosítani, most csak egyszer dönthetünk, nincs lehetőség korrekcióra. Egy olyan korban élünk, amikor megint sokat tehetünk a hazánkért, ezért vasárnap kötelességünk ott lenni és behúzni az X-et a Fidesz-KDNP listájára.

– Megállítható a migráció és a határvédelem kérdésében is megbukott, de nagyon elszánt brüsszeli elit?

– Az elmúlt években az láttuk, hogy az unió mai vezetői nem tudják megvédeni Európát, nem tudnak megbirkózni a migrációval. Kockára tették a biztonságunkat, hiszen a terrorcselekmények elkövetői javarészt bevándorló hátterű emberek voltak. Ezért senki nem vállalta a politikai felelősséget. Látható, hogy ezek után sem fogynak ki a tervekből, sőt, ami nem kap támogatást, azt újraszavaztatják vagy újracsomagolják. Ennek megállításához fontos, hogy a magyar álláspont minél nagyobb demokratikus felhatalmazást kapjon. Meggyőződésem, hogy a neheze még csak ezután jön.

„A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak”

– A Fidesz–KDNP milyen javaslatokkal készül az új európai parlamenti ciklusra?

– Orbán Viktor miniszterelnök a kampánynyitón hét pontban kijelölte azt az utat, amit a megválasztott EP-képviselőink járnak majd. Ennek értelmében a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak, továbbá egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására, ha nem akarja. Hangsúlyos elem, hogy senkit se engedjenek be Európába érvényes igazolvány vagy dokumentumok nélkül. Emellett meg kell szüntetni a migránskártyát és a migránsvízumot, amelynek a kiterjesztésén Brüsszel nagy erőkkel dolgozik. Ellenezzük, hogy uniós adófizetői támogatást kapjon olyan NGO, olyan Soros Györgyhöz kötődő szervezet, amely szervezi a bevándorlást. Az is programpontunk, hogy Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát. Végül pedig azon dolgozunk, hogy a bevándorlást ellenző vezetők üljenek az uniós intézmények élén.

– Vannak, akik azt mondják, borítékolható a Fidesz fölényes győzelme. Hátradőlhetnek a kormánypártok támogatói?

– Semmiképp. Az esélyesség egy dolog, de azt győzelemre is kell váltani. Nincs felesleges szavazat, azt kérjük, hogy mindenki menjen el szavazni és támogassa a Fidesz-KDNP programját.