Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Végzős rendőrjárőrök erősítették meg esküjüket Budapesten
Hirdetés

Bolcsik Zoltán elmondta: a közbiztonsági, határrendész és útlevélkezelő rendőrjárőr képzés kialakításának célja egy új oktatási forma létrehozása volt, amely a résztvevőknek gyakorlatorientált felkészítést nyújt a közterületi járőrszolgálat ellátására, a korábbi rendőr tiszthelyettes képzés értékeit figyelembe véve.

Emellett a hivatásos rendőri életpályamodell részeként bevezették az új illetményrendszert, amelynek keretében a rendőri állomány bére fokozatosan emelkedik – tette hozzá.

Felhívta a végzett hallgatók figyelmét arra, hogy a rendőri hivatás szigorú erkölcsi és etikai szabályokon alapuló munka. A közrend-közbiztonság őrei lesznek és a társadalom pozitív megítélését az állampolgárok támogatásával és a megfelelő kommunikációval képesek megőrizni.

„A rendőri munka alapkövetelménye a jog és szakszerűség, a polgárok védelme, a fegyelmezett szolgálatellátás” – fogalmazott az államtitkár. Bolcsik Zoltán végül megköszönte a végzős őrmesterek családtagjainak, valamint az intézmények oktatóinak a támogatást.

A kibocsátó ünnepségen 357, a 10 hónapos képzést befejező rendőrjárőr erősítette meg esküjét.

Korábban írtuk