Vejkey Imre a KDNP Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésű faültetési akcióján a kormány nevében köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva, ez a kormány hisz abban, amit Robert Schuman, az európai integráció úttörője mondott, hogy „Európa keresztény lesz, vagy nem lesz”.

Hirdetés

„Tegyünk meg mindent azért, hogy az európai uniós és önkormányzati választásokon újra a világosság erői győzzenek, éppúgy, mint 2022. április 3-án, amikor az országgyűlési választáson az Isten, haza, család hármas igazsága győzött!” – jelentette ki.

A politikus Ezékiel prófétát idézte: „ha az őrtálló látja jönni a fegyveres ellenséget, és nem fújja meg a kürtöt”, akkor Isten rajta kéri számon az elveszett életeket.

Korábban írtuk

„Mi megfújtuk a kürtöt és figyelmeztettük a népünket” – tette hozzá. „Figyelmeztettük arra, hogy a progresszív, liberális laboratóriumokban kifejlesztettek egy vírust, amelyet most Lengyelországra, Magyarországra, Európára és az egész világra szabadítanak” – fogalmazott, majd úgy folytatta, „ennek csak egy ellenszere van, nemet mondani az illegális migrációra, a genderre és a háborúra”.

„Figyelmeztettük népünket” arra is, hogy Európa mai vezetői a baloldallal egybeforrva a családokkal akarják megfizettetni „a háború és saját deviáns ideológiájuk árát”. A június 9-i választási küzdelem ellenük, az Isten, haza, család hármas igazságának védelméről szól, amit ők végképp el akarnak törölni – hangoztatta.

Többek között azt mondta, az újkori marxizmus, a balliberális oldal olyan rendszert épít, amely Isten szerető jelenlétét az emberi lélekből végképp ki akarja törölni – hangsúlyozta. A teremtett világ védelmében indított akció keretében a Tolna vármegyei településen a KDNP 14 képviselő- és polgármesterjelöltje ültetett el gyümölcsfákat egy önkormányzati parkban.

Orbán Attila, a párt Tolna vármegyei elnöke egyebek közt arról beszélt, hogy aki fát ültet, az hisz abban, hogy gyerekeinek, unokáinak a jövőnek dolgozik.