A tájékoztatás szerint Miskolczi László DK-s önkormányzati képviselő marad.

Hirdetés

A szolnoki polgármesteri hivatal azt is közölte, hogy a Bóka Éva képviselő – aki az ülés előtt bejelentette, hogy kilép a Szolnoki Többség-XXI. Század nevű frakcióból – kezdeményezésére napirendre vett javaslatra 11 igen szavazat érkezett a titkos voksoláson. Az érvényes döntéshez 10 egyhangú szavazatra volt szükség.

Az alpolgármester felmentése mellett szavazott a 8 Fidesz-KDNP-s képviselő mellett Ligeti József független önkormányzati képviselő, Bóka Éva immár szintén független önkormányzati képviselő és Galló György önkormányzati képviselő, aki az ülés előtt jelentette be, hogy kilép a Jobbik frakcióból, így ő is függetlenként szavazott – közölte a polgármesteri hivatal.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester mellett Miskolczi László felmentése után a másik két alpolgármester – Fejér Andor (Fidesz-KDNP) és Györfi Mihály (MSZP) – dolgozik tovább. Még nem született döntés arról, hogy a továbbiakban lesz-e harmadik alpolgármester.

Korábban írtuk

A közgyűlésen eddig négy ellenzéki frakció (Jobbik, DK, MSZP, Szolnoki Többség-XXI. Század) működött, mindegyik 2-2 taggal. A Jobbik és a Szolnoki Többség-XXI. Század frakciók megszűnt a két képviselő kilépésével, a frakciótagok önálló képviselők lesznek a továbbiakban – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal.