Zsigmond Barna Pál hozzátette, mivel a brüsszeli migrációs politika megbukott, a terrorfenyegetettség pedig megnövekedett, a tagországok egyenként döntenek arról, hogy lezárják a belső határokat. „Nem akarunk egy új vasfüggönyt Európán belül; pedig láthatjuk, hogy ha megvan a politikai akarat, akkor nagyon gyorsan le lehet zárni a belső határokat” – jegyezte meg.

Hirdetés

A politikus emlékeztetett, „mi már 2015 óta azt mondjuk, hogy nem a belső, hanem a külső határokat kell lezárni. Brüsszelnek el kellene felejtenie a Migrációs Paktumot, végre valódi megoldásokra van szükség az illegális bevándorlás megfékezése érdekében”. Az Európai Unió egyik fontos vívmánya, hogy szabadon mozoghatunk, utazhatunk. Jelenleg azonban az elhibázott brüsszeli döntések miatt repedezik a schengeni övezet – jegyezte meg.

Véleménye szerint azonnal le kell zárni Európa külső határait, Magyarország a folyamatos agresszív támadásokkal szemben nap mint nap védi a közös határt. Brüsszelnek ezt a gyakorlatot kellene támogatnia és szorgalmaznia, ugyanis a sorozatos rossz döntések tönkreteszik Európa biztonságát és korlátozzák az uniós polgárok szabad mozgását a közösség államai között.

Korábban írtuk