Nem hazudtolta meg magát Márki-Zay Péter, karácsonyi videós bejelentkezésében igyekezett rémisztő képet festeni Magyarországról, egy olyan helynek állította be a baloldal jelöltje, „ahol nem a minőség, nem az innováció uralkodik, hanem az ostobaság, a provincionalizmus, a beszűkültség” – írja a Magyar Hírlap.

Hirdetés

A Márki-Zay állítása szerint a rögtönzött bejelentkezésben újra előkerültek a jóléti intézkedések, mint a rezsicsökkentés vagy a 13. havi nyugdíj, amelyekkel kapcsolatban a baloldal jelöltje ismételten elmondta: népbutításnak tartja azokat. Nagy vihart kavartak a fórumain elhangzott kijelentései, ahol a rezsicsökkentés alternatívájaként a spórolást javasolta a lakosságnak, a 13. havi nyugdíj visszavezetését pedig egy Dobrev Klárával folytatott vitán – Gyurcsány Ferenc őszödi kifejezésével élve – böszmeségnek nevezte.

Az egykor brüsszeli lobbistaként dolgozó Márki-Zay kijelentései révén egyre veszít népszerűségéből. A sajtóban fel is röppentek hírek, miszerint az összefogáson belül többen gondolják úgy, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Egy belső használatra készült közvélemény-kutatás kiszivárgása kapcsán pedig maga emlegetett árulókat az ellenzék soraiban. Nem olyan régen Jakab Péterrel, a Jobbik elnökével rúgta össze a port. Márki-Zay kritizálta a pártot, amiért az alig száll bele pénzzel a kampányba; válaszul a pártelnök, Jakab Péter úgy értékelte Márki-Zayt: „Kicsit talán önfejű, kicsit erőszakos, és nem kész a kompromisszumra.”

A teljes cikk elolvasható a Magyar Hírlap oldalán, IDE kattintva!

Korábban írtuk