Fotó: MTI/EPA/Nusad Szekkajil
al-Vakra, 2022. december 2. Otto Addo ghánai szövetségi kapitány a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, a H csoportban játszott Ghána-Uruguay mérkõzésen az al-vakrai al-Dzsanúb Stadionban 2022. december 2-án.
Hirdetés

„Ahogy korábban is mondtam, a szerepvállalásom befejeződött a világbajnoksággal. Jelenleg én és a családom Németországban képzeljük el a jövőt” – mondta a 47 éves szakvezető, miután csapata az Uruguaytól elszenvedett 2-0-s vereséggel nem jutott tovább a H csoportból a katari tornán. „Ha világbajnokok lettünk volna, akkor is lemondok”.

A tapasztalatlan szakember februári kinevezése nagy meglepetést keltett, mivel előtte csak a Hamburger SV és a Borussia Dortmund korosztályos csapatait irányította. Addo már a negyedik szövetségi kapitány Katarban, aki válogatottja kiesését követően bejelentette távozását: előtte a Belgiumot irányító Roberto Martinez, az Iránt vezető Carlos Queiroz és a Mexikó szakmai munkájáért felelős Gerardo Martino mondott le.

Ghána egy győzelemmel és két vereséggel a portugál, a dél-koreai és az uruguayi csapat mögött csoportutolsóként búcsúzott a vb-n. Addo játékosként 2006-ban szerepelt Ghána történetének első világbajnokságán.

Korábban írtuk