Fotó: MTI/Kovács Tamás
Kozuback Kamilla a női hódeszkások big air versenyszámának selejtezőjében a pekingi téli olimpián a Big Air Soukang sportközpontban 2022. február 14-én
Hirdetés

A 19 éves snowboardos az M1 aktuális csatornának szerdán elmondta: nagyon nehéz lesz az új idény, amely már augusztus végén, Új-Zélandon elkezdődik, mert sok versenyt rendeznek, és most slopestyle-ban, illetve big airben szeretne szerepelni, a félcső már túl sok lenne.

„Jól érzem magam a jövő szezon előtt” – jegyezte meg Kozuback, aki egyéni legjobbjával a hetedik helyen végzett slopestyle-ban a svájci Silvaplanán rendezett hétvégi világkupa-versenyen. Hozzátette: elégedett az idényével, ezt megelőzően soha nem jutott döntőbe vk-viadalon, ez volt az első, ám új edzőjével bizakodnak abban, hogy a következőben már több finálés szereplés is összejöhet.

Kozuback Kamilla remek szezont zárt: a svájci Churban rendezett idénynyitó big air-világkupán 12., majd az amerikai Copper Mountainen rendezett big air-vk-n 10. lett, míg később megnyert egy Premium Európa-kupát a svájci Laaxban. Tavalyi sérülése után egy kiegyensúlyozott idényt teljesített big air és slopestyle versenyszámban is.

Korábban írtuk