Fotó: MTI/Kovács Tamás
Angolul is elérhető lesz a Hajrá, Magyarok! sportkiadvány
Hirdetés

Nyitrai Zsolt elmondta, több tízezer külföldi vendéget várnak a világeseményre, ők a Go Hungarians! elnevezésű tájékoztató kiadvány segítségével betekintést nyerhetnek abba, hogy az elmúlt 10-12 évben – amióta a magyar kormány kiemelt stratégiai ágazatként tekint a sportra – milyen építkezés történt a sport területén, és milyen eredmények születtek.

„Remélem, minél többen megnézik majd, hogy milyen a magyar modell. Köszönet a versenyzőknek, edzőknek, testnevelőknek, szülőknek, mindenkinek, hogy meg tudtuk tölteni tartalommal ezt a kiadványt, ez a közös sikerünk” – mondta Nyitra Zsolt, aki kiemelte: a magyar kormány 2010-ben három fő célt tűzött ki a sport területén. Az első ezek közül, hogy minél több fiatal sportoljon, tájékoztatása szerint a mindennapos testnevelés által ma már több mint 1,2 millió gyermek mozog rendszeresen. Emellett az infrastrukturális fejlesztés, illetve a minél több nemzetközi világverseny magyarországi rendezése szerepelt és szerepel most is a célok között – tette hozzá.

Vári Attila kiemelte, a közelmúltban véghezvitt fejlesztés nemcsak az elmúlt tíz év, hanem a valaha volt legnagyobb a magyar sportban, nincs ma már olyan világesemény, amelyet ne tudna megrendezni az ország. Hangsúlyozta, ez a füzet igazi hiánypótló kiadvány, amely megmutatja, hogy a sport fejlesztése mennyire fontos a fiatalok, a jövő generációja szempontjából.

A 19. vizes világbajnokság pénteken kezdődik.

Korábban írtuk