Hirdetés

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a hőmérséklet csütörtökön délelőtt is bőven 20 fok alatt maradt, a vízen pedig jobbos hátszél uralkodott. Középfutamokkal kezdődött a program, ezekből az első négy egység jutott be az aktuális versenyszám döntőjébe, amelyet nagyjából két órával később rendeztek.

A férfi kvartett a középfutamból harmadik helyen kvalifikálta magát a fináléba, amely ismét a várt szoros küzdelmet hozta. Az első rajtot ugyan visszalőtték, de az újraindítás nem zökkentette ki Nádasékat. Féltávnál az ausztrálok mögött a második helyen álltak, a hajrában viszont a spanyolokkal harcoltak az aranyért. Két és fél tizedmásodperc döntött a magyarok javára, akik így a duisburgi világbajnoki ezüstérem és a négy megszerzett kvóta után egy előolimpiai győzelemmel térhetnek majd haza.

Fotó: facebook.com/Magyar Kajak-Kenu Szövetség

„Jó pályát tudtunk jönni, sikerült átmenteni kicsit a világbajnoki formánkat erre a versenyre. Ez a harmadik előolimpiám és mindháromról tudtam hozni érmet, úgyhogy kifejezetten örülök, hogy nem szakadt meg ez a sorozat” – nyilatkozta a K-1 200 méteren tokiói bajnok Tótka Sándor.

„Az előfutamra azért össze kellett rakni magunkat, mert hiányzott egy kis tónus. Mindenkinek még a vb-döntő volt a fejében, de a középfutamra meg a döntőre teljesen összeállt a csapat. Nagyon örülök, hogy arannyal tudtuk zárni a szezont” – tette hozzá a vezérevezős Nádas Bence.

„Össze kellett szednünk magunkat, nyilván mindenki a vb-re készült fizikálisan és mentálisan is. Ez egy tesztverseny, a cél az volt, hogy megnézzük a pályát. Sok következtetést nem lehet levonni, a pályát kipróbáltuk és sikeres volt a verseny” – fogalmazott Kuli István.

„Most kapunk négy hét pihenőt, utána visszamegyünk a gyárba és dolgozunk tovább, hasonló lelkesedéssel, ha nem nagyobbal” – tette hozzá Csizmadia Kolos.

A kenusoknál a Bragato Giada, Nagy Bianka páros negyedik, a Korisánszky Dávid, Fekete Ádám duó pedig ötödik lett a csütörtök délelőtti döntőben.

A délutáni program során para szakágban Suba Róbert és Varga Katalin is éremért versenyezhet, míg az épeknél négy számban előfutamokat rendeznek.

Korábban írtuk