Fotó: Fradi.hu
Hirdetés

Erős ellenfelet kapott a Ferencváros a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. A bolgár Ludogorec 2012 óta sorozatban nyolcszor nyert hazájában bajnoki címet, ráadásul a nemzetközi porondon is megmutatta erejét: kétszer jutott el a BL és háromszor az EL csoportkörébe. Ehhez képest a múlt heti első mérkőzésen a Fradi 2-1-re győzni tudott, vagyis Lovrencsicsék szűk előnnyel utazhattak a visszavágóra. Szerhij Rebrov, szokásától eltérően, nem változtatott az összeállításon – bár erre nem is volt különösebb oka –, vagyis ugyanaz a csapat futott ki a pályára, amelyik a budapesti mérkőzésen.

A találkozó remekül indult a mieink szemszögéből: a 17. percben Zubkov jobb oldali szögletét Haratin fejelte a kapuba, majd bő négy perc múlva már kétgólos – összesítésben pedig háromgólos – volt a Fradi-előny. Zubkov ment el a jobb oldalon, középre passzolt Skvarkához, aki jobbról, éles szögből a hosszú sarokba lőtt.

A papíron erősebb Ludogorec természetesen nem adta fel, a bolgároknak hamar sikerült is szépíteniük – szintén egy szöglet után, Terziev góljával a 24. percben –, három perccel később pedig az egyenlítés is elérhető közelségbe került, miután Swierczok esett el Lovrencsics mellett, a bíró pedig, meglehetősen szigorúan, büntetőt ítélt. A tizenegyest kiharcoló Swierczok viszont nagyon flegmán, lágyan emelve („Panenka-módra”) akart a kapuba találni, a földről felpattanó Dibusz Dénes pedig óriási bravúrral a léc fölé tolta a labdát.

A – párharc tekintetében – kétgólos előny dacára keménynek ígérkezett a második félidő, ám a 48. percben lényegében eldőlt a továbbjutás: egy gyors támadás végén Tokmac lőtt 17 méterről, a labda pedig egy védőn megpattanva a kapuba került. Így aztán a Ludogorecnek négy gólt kellett volna szereznie, amire a játék képe alapján minimális esély mutatkozott. Nem is jött össze, a szépítés is csak nagy szerencsével: Tchibota beadása után a csapattárs Heister lábáról pattant Dibusz kapujába a labda a 69. percben. A bolgárok igyekeztek nyomni, de újabb gól nem született, ráadásul a 82. percben meg is fogyatkozott a hazai gárda, miután a román Moti pirosat kapott Zubkov csúnya letalpalásáért.

A Fradi tehát idegenben is nyert és 5-3-as összesítéssel a következő körbe jutott, ahol a máltai Valletta FC lesz az ellenfél. A Ferencváros hazai pályán, a klub szerda esti közlése szerint pontosan egy hét múlva, július 24-én 20 órakor kezdi a párharcot.


Ludogorec–Ferencváros 2-3 (1-2)
Razgrad, 8000 néző, v.: Donatas Rumsas (litván)
gólszerzők: Terzijev (24.), Heister (69., öngól), illetve Haratin (17.), Skvarka (21.), Tokmac Nguen (48.)
piros lap: Moti (82.)
Továbbjutott: a Ferencváros kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel.

Ludogorec: Renan – Ikoko (Cicinho, 64.), Terzijev, Moti, Nedjalkov – Tchibota, Djakov, Marcelinho (Biton, 64.), Goralski, Jorginho – Swierczok (Keserü, a szünetben).
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko (Sigér, 57.), Haratin – Zubkov, Skvarka, Tokmac Nguen (Varga R., 61.) – Priskin (Lanzafame, 73.).


– Ez egy igazi csapatmunka volt. Nem kell kiemelnem senkit, az egész keret együtt érte el ezt a sikert. Nem gondolom, hogy a Ludogorec feljebb jött volna ránk, ha berúgja a 11-est. Persze fontos volt Dibusz védése, ha az nem jött volna, akkor 2-2-vel folytatódik a meccs. De én láttam a meccs előtt a játékosok szemét, azt a koncentráltságot. Ismerem a futballistáimat, tudom, mire képesek, ezért a párharc első percétől kezdve hittem a továbbjutásban – nyilatkozta a mérkőzés után Szerhij Rebrov. – Azért örülök a továbbjutásnak, mert boldoggá tettük a Fradi-szurkolókat. Nagyon elégedett vagyok a csapattal, és azzal, hogy most ennyien örülnek a Ferencváros sikerének. A Ludogorec nagyon jó csapat, komoly tett, hogy kettős győzelemmel mentünk tovább.

(Fradi.hu)