Nemzeti együttesünk – amelynek kispadján ezúttal Gera Zoltán helyettesítette Marco Rossi szövetségi kapitányt – a szerdai záró fordulóban Törökországot fogadja a Puskás Arénában, és még a feljutást jelentő első helyet is megszerezheti.

Hirdetés
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Kalmár Zsolt és a szerb Nemanja Maksimovic a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójában játszott Magyarország-Szerbia mérkőzésen

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 5. forduló:
Magyarország-Szerbia 1-1 (1-1)
Puskás Aréna, zárt kapu, v.: Glenn Nyberg (svéd)
gól: Kalmár (39.), illetve Radonjic (17.)

Magyarország: Dibusz – Kecskés, Lang, Botka – Bese (Gyurcsó, 78.), Nagy Á., Kalmár, Sigér (Nego, 58.), Holender (Hangya, 68.) – Szoboszlai (Schäfer, 78.) – Nikolics (Könyves, 57.)
Szerbia: Dmitrovic – Milinkovic, Spajic, Gudelj – Radonjic (Vlahovic, 79.), Lazovic (Gacinovic, 57.), Lukic, Maksimovic (Grujic, 62.), Ristic (Mladenovic, 62.) – Jovic, Tadic (Milinkovic-Savic, 79.)

17. perc: Radonjic kapott egy tökéletes kiugratást, könnyedén futotta le Kecskést, majd a kapujából kilépő Dibusz mellett a hálóba lőtt (0-1).
39. perc: Kalmár játszott össze gyönyörűen Nikoliccsal húsz méterre a szerbek kapujától, nagyszerűen kapta vissza a labdát, és tizenegy méterről, középről higgadtan a bal sarokba lőtt (1-1).


Alaposan felforgatott kezdőcsapattal állt fel az Eb-re csütörtökön kijutott magyar válogatott, amely újoncot is avatott Kecskés Ákos személyében, a Lugano légiósa a védelem közepén kapott helyet. A kispadon az U21-es nemzeti csapat szövetségi edzője, Gera Zoltán irányított, mivel Marco Rossit követően segítője, az Izland ellen három nappal korábban meccselő Cosimo Inguscio pályaedző koronavírustesztje is pozitív lett.

Magyar támadások után, bő negyedóra játékot követően, a vendégek szerezték meg a vezetést a találkozón. A kapott gól azonban nem szegte a mieink kedvét, akik leginkább a nagyon aktív Szoboszlai Dominik révén próbálkoztak. Az egyenlítő gólt azonban végül nem ő, hanem Kalmár Zsolt szerezte gyönyörű összjáték végén a 39. percben.

Korábban írtuk

A fordulást követően mindkét csapat visszavett egy kicsit a tempóból, döcögős mezőnyjáték alakult ki, a kapuk jó ideig nem forogtak veszélyben. Az utolsó negyedórában aztán mindkét együttesnek volt helyzete, a nagyobb lehetőségek a szerbek előtt adódtak, előbb Jovic centikkel célt tévesztett, majd Dibusz Dénesnek kellett nagyot védenie.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese – amely öt mérkőzés óta veretlen – a szerdai zárókör előtt második helyen áll négyesében, azonos pontszámmal az éllovas oroszokkal, így még a csoportelsőségre is van esélye. A szerb válogatottnak a megszerzett ponttal még maradt reménye a bennmaradásra.

A csoport utolsó helyezettje kiesik a C divízióba, míg az első hely megszerzésének az élvonalba jutáson túl is nagy fontossága van, mivel azzal akár vb-pótselejtezős helyet is lehet szerezni. A két legjobb olyan csoportgyőztes ugyanis, amely a jövő novemberben záruló vb-selejtezőkön nem végez az automatikus kijutást jelentő első vagy a pótselejtezőt eredményező második helyen, pótselejtezőt játszhat a 2022-es, katari világbajnokságra.