Hirdetés

A zöld-fehér klub vasárnap – a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutás kiharcolása után – a honlapján számolt be arról, hogy Kubatov Gáborral, az FTC elnökével folytatott személyes beszélgetést követően a tréner a szezon végén közös megegyezéssel válik meg az együttestől.

A 2008-ban kinevezett és 2017-ben Albert Flórián-életműdíjjal kitüntetett Elek Gábor irányításával az FTC a Magyar Kupát háromszor, a bajnokságot és a KEK-et két-két alkalommal nyerte meg.

Elek „ezer szállal” kötődik a zöld-fehérekhez. A weboldal emlékeztetett: édesanyja, Elekné Rothermel Anna 94-szeres magyar és kétszeres világválogatott, világbajnok kapus 1966-tól 1977-ig védett a Ferencvárosban, amellyel négy bajnoki címet nyert és BEK-döntőt játszott. Édesapja, Elek Gyula – amint a beszámoló hangsúlyozta: „a női kézilabdázók első aranykorának legendás edzője” – csapatával egyaránt négyszer lett bajnok és kupagyőztes, egyszer nyert KEK-et az együttessel, továbbá egy-egy alkalommal BEK- és KEK-döntőig is vezette csapatát. Nevét 2012 óta viseli az FTC kézilabda arénája.

Korábban írtuk