A hazai sportági szövetség honlapja emlékeztett rá, hogy Wiesner Tamásnak két Európa-bajnoki és egy világkupa-szereplés adatott meg: az 1970-es Eb-n ezüstérmes lett, 1977-ben, a jonköpingi kontinensviadalon, illetve az 1979-es rijekai vk-n pedig az aranyérmes együttes tagja volt.

Hirdetés

A KSI-ből 1968-ban került a Ferencvároshoz, ott töltötte teljes felnőtt játékospályafutását, később pedig két évtizeden át szolgálta a klubot szakosztályvezetőként, amikor a csapat újabb sikerkorszakát élte. A zöld-fehérek kupaspecialistának számítottak akkoriban: a Vasas és az OSC mellett a bajnoki cím elérhetetlen volt, ugyanakkor a kupában sokszor meglepetést okoztak. És nem csak itthon: 1974-ben, 1977-ben és 1979-ben elhódították a KEK-serleget, sőt, az utóbbi két sikert követően megrendezett európai Szuperkupa döntőben sikerült legyűrniük az aktuális BEK-győztest is, előbb a Canottieri Napolit, majd a Vasast – olvasható a waterpolo.hu oldalon.

A kilencvenes években vállalt ismét komoly szerepet szeretett klubjánál Wiesner, akinek szakosztályvezetőként főszerepe volt abban, hogy a zöld-fehérek négy év alatt három európai kupadöntőben játszhattak, és két vesztes LEN Kupa-finálét követően 1998-ban elhódították a KEK-serleget. 2000-ben pedig a fiatal csapattal a bajnoki cím is összejött.

Wiesner Tamás 2022 decemberében agyvérzést kapott.

Korábban írtuk