Hirdetés

A 2021-ben megálmodott Szilvásvárad Masters versenysorozat három lovassport-szakágat fog össze, a díjlovaglás és díjugratás mellett nagy hangsúlyt fektetve a már jól ismert fogathajtó szakágra is. A sorozat célkitűzése, hogy Szilvásváradot ismét bekapcsolja a világ lovassport-vérkeringésébe, valósággá vált. Az elmúlt két évben minden eseményt figyelembe véve több mint négyezer ló érkezett Szilvásváradra – olvasható a lovasközpont közleményében.

A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont arénájában 2021 nyarán rendeztek először nemzetközi szintű díjugrató versenyt a Szilvásvárad Masters versenysorozat keretében. A lovasközpont a világ azon kevés versenypályáinak egyike, amelyek minden lovassport-szakágat egy helyen tudnak kiszolgálni.

Stadionja 6500 néző befogadására alkalmas. Európa egyik legnagyobb területű négy évszakos talajjal rendelkező versenypályája és melegítőpályája fogadja a versenyzőket.

Az idén is közel 69 fogat méri össze tudását. Mintegy kétszáz ló érkezik nemcsak hazai, hanem cseh, osztrák, román, szlovén, szerb, német istállókból és az Egyesült Államokból is. A fogatok fiatal lovak (5-6-7 éves), egyesfogat, kettesfogat és négyesfogat kategóriában versenyeznek.

Korábban írtuk

A program július 12-én 13 órától állatorvosi felvezetéssel kezdődik. Július 13-án és 14-én díjhajtás, július 15-én maratonhajtás, július 16-án akadályhajtás lesz.

A nemzetközi díjugrató versenyre még folyamatosan érkeznek a nevezések. A szervezők közel háromszáz lovat és húsz nemzet lovasát várják. A díjugrató verseny világkupa-forduló is lesz egyben, olimpiai minősítő versenyszámmal, mely az egyéni kvóták megszerzését segíti a 2024-es párizsi olimpiára.

Ezen hétvégén is, illetve augusztus 3. és 6. között is látványos lovasbemutatók szórakoztatják a közönséget.