Fotó: MTI/Derencsényi István
Gyurátz Réka a női kalapácsvetés selejtezőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 23-án
Hirdetés

A selejtezőben 73 méterben határozták meg a döntőbe jutáshoz szükséges szintet, avagy a legjobb 12 folytathatta. Az első csoport eredményeinek ismeretében látszott, hogy 70 méter fölötti dobás kell a fináléhoz.

A Dobó SE Eb-7. versenyzője idén még nem került 70 méter fölé, 69,66 méterig jutott, viszont egyéni csúcsa 72,70 méter volt. Ettől azonban jócskán elmaradt. Gyurátz Réka a selejtező második csoportjában előbb 65,25 méterig hajította a szert, majd 66,81-gyel folytatta. Harmadikra viszont már nem tudott javítani, a hálóba vágta a kalapácsot.

„Rögös volt az út idáig, de nagyon örülök, hogy el tudtam indulni ezen a versenyen, a közönség csodálatos volt és hihetetlen energiát hoztak a stadionba. Az utolsó dobásom előtt úgy mentem be, hogy most mindent bele kell adnom, próbáltam kockáztatni, de sajnos a hálóban landolt a kalapácsom” – mondta az MTI-nek Gyurátz Réka, majd kiemelte, hogy az egész szezonban technikai gondokkal küzdött, amit nem tudott megoldani.

A 36 fős mezőnyben a 33. helyen végzett.

Korábban írtuk