Az abszolút összetett második helyén, a juniorok között pedig győztesként zárta az idei szezont a 17 éves Keszthelyi Vivien az újonnan indított Audi R8 LMS GT Cupban, amelynek versenyeit a német túraautó-bajnokság (DTM) betétfutamaiként rendezték meg.

The 4th position in the chaotic last race of the Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup means that I finished the championship…

Gepostet von Vivien Keszthelyi am Sonntag, 9. September 2018

Az Audi tehetséggondozó akadémiáján pallérozódó pilóta menedzsmentjének tájékoztatása szerint a szezonzáró versenyhétvégén, a Nürburgringen az első futamot a hetedik rajtkockából kezdhette meg, feljött ötödiknek, ám egy előzési kísérletnél összeütközött lengyel riválisával, s jobb első defektet kapott. A magyar versenyző így is célba ért, ám az ütközés okozásáért utóbb őt ítélte felelősnek a versenybíróság, így 30 másodperces időbüntetést kapott, s hivatalosan csak 11. lett.

A vasárnapi időmérőn ismét a hetedik rajtkocka lett Keszthelyi Viviené, aki aztán kiválóan startolt és az első kör végén már másodikként száguldott. Néhány körrel később azonban újfent balesetbe keveredett, és bár ennél az esetnél nem az ő hibájából történt az ütközés, visszacsúszott a hatodik pozícióba. A fiatal pilóta aztán a leintésig feljött a negyedik helyre, ami elegendő volt ahhoz, hogy megtartsa az összetettbeli második helyezést, valamint elnyerje a junior bajnoki címet.

A menedzsment közleménye kitér arra, hogy a magyar versenyző lett minden idők legfiatalabb női versenyzője a nemzetközi GT4-es bajnokságok történetében, aki dobogós helyen zárta a szezont.