Fotó: Ferencvárosi Torna Club, Facebook

Az FTC az Oroszország és Ukrajna között kirobbant háború elől menekülő, hazájukat elhagyó gyerekeknek és fiataloknak biztosít folyamatos sportolási lehetőséget március óta a Ferencváros Népligeti Sportközpontjában, ahol a Fradi akadémiájának korosztályos edzői tartanak edzéseket, heti négy alkalommal.

Hirdetés

A Ferencváros egyúttal a mindennapi élethez és a sportoláshoz szükséges eszközöket is biztosítja a gyerekeknek, így a tisztálkodó eszközöktől a sportfelszerelésekig mindent – tájékoztatta az MTI-t az FTC.

A klub kedden a napi edzés után sportpályán kívüli programot is szervezett az ukrán gyerekeknek, akik megtekintették a Szent István Bazilikát, ahol Bánki József, a Ferencváros korábbi labdarúgója kalauzolta őket.

„Az FTC mindig, mindenhol segít, ahol tud. Csillogó szemű gyerekeket láttam ma, akiknek – úgy érzem – sikerült átadni valamint a Ferencváros múltjából, jelenéből és szellemiségéből” – mondta az eseményen Bánki.

Korábban írtuk

A csaknem 50 főnek – a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségével (Mazsihisz) közösen – megtartott program keretében a gyerekek ellátogattak a Dohány utcai zsinagógába is.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke az ukrán gyerekeknek szóló beszédében elmondta: örül neki, hogy a vendégek megtapasztalhatták, milyen jó kapcsolat van a Mazsihisz és a Ferencváros között.

„Ezt nagy értéknek tartjuk! Magyarországon a zsidók és nem zsidók szimbiózisban, együttműködve sok értéket alkottak már” – tette hozzá.

A program rendhagyó pizzapartival ért véget a Rumbach utcai zsinagógában.