Fotó: MTI/Derencsényi István
Moravcsik Angéla
Hirdetés

A kecskeméti versenyző, Németh Mátyás az idei U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, majd Kínában, az Universiadén 7,79 méterre javította egyéni csúcsát. Továbbjutási reményei azonban nem nagyon lehettek, mivel a 39 fős mezőnyben, ennél mindenki jobb eredménnyel rendelkezett, a selejtező szintet pedig 8,15 méternél húzták meg,

A 22 éves Németh remekül kezdett, elsőre megugrotta egyéni csúcsát. Ezen már nem tudott javítani, másodikra 7,47 következett, harmadikra pedig belépett. Végül 7,79-cel a 19. helyen zárt.

„Élveztem a versenyzést és a hangulatot is” – mondta Németh Mátyás az MTI-nek. Hozzátette, az első kísérlete után felszabadultan tudott versenyezni. – „Egyéni csúcsot ugrottam, ezért az eredményért jöttem, így elégedett vagyok. Persze jó lett volna döntőbe jutni, de azért így is örülök.”

Moravcsik Angéla is kiesett női gerelyhajításban szerdán a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Korábban írtuk

Moravcsik Angéla idén dobta meg 60,54-es egyéni rekordját. Az MTK gerelyhajítója azonban a selejtezőben nem tudta megközelíteni legjobbját, 52,54 méteres kezdés és egy érvénytelen kísérlet után 55,10 méterrel zárt. Ezzel a 26. helyen végzett a 34 fős mezőnyben.

„Összességében elképesztő volt a verseny, fantasztikusak a magyar szurkolók. Ami az eredményemet illeti, szerettem volna nagyobbat dobni, de a harmadik dobásom után kezdett összeállni a mozgás, ott kellett volna átlendülni, de úgy érzem, idén még jó dobással fogom tudni befejezni a szezon” – értékelt az MTI-nek Moravcsik Angéla.

Korábban Szilágyi Réka szintén búcsúzott a selejtezőben, 56,21 méteres dobásával a 20. lett.

Wahl Zoltán egyéni csúcsán két századmásodpercet faragva futamában az ötödik lett és nem jutott tovább az elődöntőbe férfi 200 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon.

A tatabányaiak sprintere a júniusi csapat Európa-bajnokságon futott 20.92 mp-es egyéni rekorddal érkezett a vb-re, melynek szombati nyitónapján az országos csúccsal 11. 4×400 méteres vegyes váltó tagjaként már bemutatkozott.

A 23 éves Wahl a továbbjutásban – melyhez a futam első három helyén kellett volna végeznie, vagy a három legjobb nem helyen továbbjutó közé kerülnie – nem bízhatott, ennek ellenére nagyon jól versenyzett. A kanyarban hátrányba került riválisaival szemben, az egyenest viszont kiválóan futotta meg és végül 20.90 másodperces eredménnyel holtversenyben az ötödik helyen ért célba.

„Alaposan befűtöttek ma, úgyhogy ezzel is meg kellett küzdeni” – kezdte értékelését az MTI-nek Wahl. – „Azt hiszem, sikerült kihozni ebből, ami benne volt. Egyéni csúcsot futottam, úgyhogy elégedett vagyok. Igyekeztem a kanyart lazán megfutni, mert hajlamos vagyok rá, hogy azt elgörcsöljem. A kanyarból aztán igyekeztem jól kijönni, az egyenesben pedig amit tudtam, azt megfutottam.”

Wahl Zoltán számára még nem ért véget a vb, ugyanis a váltókban is szerephez jut. Kiemelte, szerinte a 4×400-as stafétával jó eredményt tudnak majd elérni, a cél az, hogy országos csúcsot javítsanak.