Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró – Magyarország Európa-bajnoki selejtezõ mérkõzés után a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én.
Hirdetés

„Az eredmény pozitív, mert pontot szereztünk, de el kell ismernem, ez nem a legjobb napunk volt. Az első félidőben szenvedtünk, a másodikban már sokkal jobban játszottunk. Taktikai szempontból a csapat jó teljesítményt nyújtott, de egyénileg nem voltunk igazán jók” – értékelt az olasz szakvezető, aki szerint ha a játékosok csak a tudásuk 70 százalékát nyújtják, az akár a győzelemre is elég lehetett volna.

Rossi az MTI érdeklődésére kifejtette, azért volt akkora különbség a két félidő között, mert az elsőben az összes felívelt és lecsorgó labda az ellenfélé lett, miközben a középpályások két-három alkalommal nagyot hibáztak a labda eladásával. Hozzátette, a hiba mindig is a játék része lesz, de emiatt akár el is veszíthették volna a mérkőzést.

„Sosem könnyű Montenegró ellen futballozni, fizikálisan mindig megterhelő meccs, és ezt nagyon tisztelem az ellenfélben. Nem vagyok elégedett, több lövést szerettem volna látni a játékosaimtól. A rivális mélyen védekezett, mi pedig csak beadásokkal próbálkoztunk, viszont a 190 centis Savic hozta a remek formáját” – mondta Rossi.

Az 58 éves tréner úgy vélte, a válogatott folyamatosan és egyértelműen fejlődik, még ha ebben néha van is döccenő.

„Az edző kidolgozza a taktikát, de a játékosok minősége dönti el a meccseket. Van olyan nap, amikor minden könnyen megy, és van, amikor nem. Ez most utóbbi volt. Ilyen esetben el kell fogadni, hogy egy pontot szereztünk” – zárta szavait a szövetségi kapitány, aki szerint kedden mentálisan frissebbnek kell lenni majd Litvánia ellen a sikerhez.

Kollégája, Miodrag Radulovic úgy értékelt, hogy tökéletes meccset játszott a csapata, még ha nem is sikerült gólt szereznie.

„Örülünk az egy pontnak, de félig üres a pohár, mert irányítottunk az első félidőben, összességében pedig több lövésünk és szögletünk volt, de helyzeteink is csak nekünk voltak, és említhetném még a kapufát is” – mondta a montenegrói szakvezető, aki kiemelte, immár a csoport mindkét favoritja ellen megmutatták, hogy jó játékra képesek, de azt sajnálja, hogy ennek ellenére nem találtak kapuba, így csak egy pontot szereztek ezeken a találkozókon.

Radulovic szerint a montenegrói válogatott számára pozitívabb az összkép, mint amit a tabella mutat. Úgy vélte, Rossi elégedettsége az egy ponttal visszaigazolás számára, hogy tanítványai ismét jól futballoztak, mert az ellenfél, jelen esetben a Nemzetek Ligájában tavaly remeklő magyar csapat csak annyit tudott játszani, amennyit engedtek neki. Megjegyezte, játékosai kissé elfáradtak a második félidőre, amit a júniusi időponttal indokolt.

A hazai kapitány összességében a védelemmel elégedett volt, a középpályásoktól fejlődést vár, a csatároktól pedig gólokat a szeptemberi folytatásban, amikor szerinte a sorsdöntő összecsapások következnek a csoportban.

A magyar válogatott a pontosztozkodással – jobb gólkülönbségének köszönhetően – megőrizte második helyét a csoportban Montenegró előtt, amely eggyel több mérkőzést játszott.

Korábban írtuk