Az olimpikon és Világjátékok-érmes magyar sportoló a selejtezőből 33,100 ponttal nyolcadikként jutott tovább, az esti fináléban azonban felülmúlta ezt és 34,050 ponttal lett harmadik.

Hirdetés

Pigniczkinek ez a hatodik világbajnoksága, és második alkalommal jutott szerenkénti döntőbe: tavaly nyolcadik lett szalaggal. Ez a sportág második magyar vb-érme: Patocska Mária ötven évvel ezelőtt szintén karikával lett harmadik helyezett hármas holtversenyben.

Egyéni összetettben – ahol a legjobb 18 jut a döntőbe és a legjobb 14 szerez olimpiai kvótát – az MTK sportolója két szer után a kilencedik helyen áll. A szerdai napot az orosz születésű, de német színekben versenyző Darja Varfolomeev két arany-, az olasz Sofia Raffaeli pedig két ezüstéremmel zárta.

„Fanni óriásit versenyzett a vb első napján. Hihetetlenül büszkék vagyunk rá, de a világbajnokságnak nincs még vége. Nagyon szép sorozatot produkált az elmúlt években a tokiói kvótával, a Világjátékok-érmekkel, és az Egyetemi Világjátékokon elért győzelmekkel. Várjuk a folytatást” – idézi az edzőt, Lauber Zsófiát a magyar szövetség sajtóközleménye.


Eredmények:
karika, világbajnok:
Darja Varfolomeev (Németország) 35,750 pont
2. Sofia Raffaeli (Olaszország) 35,250
3. Pigniczki Fanni 34,050

labda, világbajnok:
Varfolomeev 35,800 pont
2. Raffaeli 35,200
3. Sztiliana Nikolova (Bulgária) 35,150

Korábban írtuk