Hirdetés

A 2019-ben világbajnok Siklósi az első asszójában megküzdött a holland Rafael Tulennel, de 9-11-ről fordítani tudott. Amerikai ellenfelét könnyedén győzte le, aztán az egyiptomi Mohamed Jasszen ellen szintén hátrányból jött vissza, végül a Tokióban csapatban olimpiai bajnok japán Kano Koki ellen szoros küzdelemben, ráadástussal nyert, így került a legjobb négy közé.

A vb-címvédő Koch a főtáblán az első körben magabiztosan győzte le dél-koreai ellenfelét, a másodikban pedig a harmadik főtáblás magyart, Keszthelyi Zsombort búcsúztatta. Később spanyol, majd portugál ellenfelét is felülmúlta.

Az elődöntőben egymással vívott a két magyar. Tavaly, a világbajnokságon a negyeddöntőben Koch 15-12-re győzött, most viszont az egész nap kezdeményezően vívó Siklósi nyert 15-7-re úgy, hogy az utolsó három percben még 7-7-is volt az állás. Végül, a fináléban az egyéniben négyszeres Európa-bajnok, csapatban olimpiai, vb- és Eb-aranyérmes Yannick Boreltől négy tussal kikapott.

A világrekordnak számító, 393 fős mezőnyben 26 magyar volt, közülük hárman szerepelhettek a főtáblán.

Korábban írtuk

A magyar válogatott már kiharcolta az olimpiai részvétel jogát, ami egyben azt jelenti, hogy egyéniben indítható Párizsban a maximálisan engedélyezett három fő.

A férfiak versenyét a négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző emlékére rendezték meg.