Az volt az egész dologban a legszomorúbb, hogy nem lehettek ott a szurkolók a stadionban a csapat mellett, az elmúlt időszakban megszokhattuk, hogy a magyar válogatott mérkőzésein rendre telt ház van és nagyon sok szurkoló kíséri el az együttest a külföldi mérkőzésekre is” – fogalmazott az M1 aktuális csatornának a bolgárok vendégeként végül Szófiában lejátszott 2-2-es döntetlen kapcsán Sipos Jenő, hozzáfűzve: erre ezúttal az ismert okok miatt nem kerülhetett sor, ettől függetlenül a nemzeti csapatnak sikerült kivívnia a kijutást.

Hirdetés

„Példátlan, sportszerűtlen és kirívó volt a nemzetközi futballban, ahogy a szervezése zajlott ennek a mérkőzésnek” – szögezte le a mérkőzés helyszíne körüli közjáték kapcsán. Sokáig ugyanis azt sem lehetett tudni, hogy egyáltalán megrendezik-e az összecsapást, végül alig két nappal a meccs előtt dőlt el, hogy Szófiában kerül sor a találkozóra. Amint a szóvivő elárulta: konkrétan a felkészülést ez nem zavarta, a csapat körül dolgozóknak viszont sok álmatlan éjszakát okozott.

A nemzeti együttes 11 találkozó óta veretlen, ez Sipos meglátása szerint a Marco Rossi szövetségi kapitány és stábja vezetésével elvégzett munka eredménye. Kiemelte: fontos, hogy sorozatban harmadszor harcolta ki az Eb-részvételt a nemzeti csapat. „Nem arról van szó, hogy egy-egy kiugró eredmény született az elmúlt időszakban, hanem hosszú távon, folyamatosan jó és egyenletes teljesítményt nyújtott a magyar válogatott. Ennek megvoltak az eredményei pontokban is és ez vezetett oda, hogy a csoportja élén áll jelen pillanatban, reméljük, hogy így marad vasárnap estére is” – tekintett előre. A kvalifikációs sorozatot vasárnap 15 órától Montenegró ellen hazai pályán zárja a válogatott.

Itt az alkalom, hogy a szurkolók megünnepeljék a csapattal együtt az Európa-bajnoki kijutást” – szögezte le. Mint mondta, a korai kezdés miatt már délben kinyitnak a Puskás Aréna kapui. Kérte a szurkolókat, hogy a stadionhoz közösségi közlekedéssel érkezzenek a parkolóhelyek hiánya és a rendőrségi zárások miatt, ezzel megkönnyítve saját dolgukat. Ugyancsak felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes időben, egy-két órával a kezdő sípszó előtt a helyszínre érkezni, illetve lényeges elemként hangsúlyozta, hogy esernyők, csomagok nélkül induljanak el a mérkőzésre. Az MLSZ programokkal, szurkolói aktivitásokkal készül a kilátogatók számára, a többi között lesz félórásra tervezett pódiumbeszélgetés 13 óra után, a tervek szerint aktív válogatott futballisták, Fiola Attila és Varga Barnabás részvételével. Lesz mezvásárlási lehetőség is, kapható lesz például az Eb-kijutásnak emléket állító póló is.

Korábban írtuk