A poszt elnyerése fontos mérföldkő mind a magyar sport, mind a nézők számára – tájékoztatta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-t csütörtökön.

Hirdetés

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója négy éve tagja az EBU sportbizottságnak. A tagok döntése alapján 2023 októberétől alelnöki pozícióban képviselheti tovább a nemzeti sport és a közmédia sportcsatornájának érdekeit az EBU-n belül. A szakember már a szavazás első körében begyűjtötte a voksok legalább kétharmadát, rajta kívül még egy cseh és egy német szakember kapott alelnöki státuszt.

„A poszt elnyerése nem csupán Székely Dávid személyes sikerét jelenti, hanem az egész magyar sportot is gazdagítja. Az új pozíció révén Magyarországnak személyes képviselete lesz a szervezetben, ami lehetőséget teremt arra, hogy hatékonyabban érvényesülhessenek a magyar sportrajongók érdekei. A határon túli magyar közösség számára is rendkívül fontos a fejlemény, hiszen Székely Dávid alelnökként még hatékonyabban tudja képviselni érdekeiket: a jövőben olyan sportjogi megállapodásokat kezdeményezhet, amelyek lehetővé teszik, hogy a szomszédos országokban továbbra is elérhetőek legyenek magyar kommentárral a legnagyobb sportesemények” – áll a közleményben.

„Az EBU jogbeszerzései rendkívül fontosak számunkra, ugyanis, ha egy sportjogot európai szinten, a szervezeten keresztül szerezhetünk meg, akkor az összes szomszédos országban tudják kábelen nézni a magyarok. Mivel az EBU-n keresztül mennek ezek a beszerzések, így nagy előrelépést jelent a csatorna és a közmédia történetében az alelnöki poszt, a jövőben is azért dolgozok, hogy minél több jogot tudjunk közösen megszerezni, ahogy az történt az olimpiai játékokkal kapcsolatban is” – hangsúlyozta Székely Dávid.

Az M4 Sport Székely Dávid vezetése alatt számos történelmi sportjogi megállapodást kötött a korábbiakban, megszerezte például a labdarúgó Európa-bajnokság közvetítési jogait egészen 2028-ig, valamint az összes olimpia közvetítési jogait 2032-ig. Az M4 Sport Magyarország legnézettebb sportcsatornája, csapatát nemrégiben Prima díjjal ismertek el, mint az ország legmeghatározóbb sportszerkesztőségét – olvasható a közleményben.

Korábban írtuk