Fotó: facebook.com/Daniel Gyurta Official
Hirdetés

A hazai szövetség (MKKSZ) holnapjának keddi beszámolója szerint a vasárnap zárult duisburgi olimpiai kvalifikációs világbajnokság után a versenyzők és a szakmai stáb hétfőn kisbuszokkal utazott Franciaországba, ahol a következő három napban a jövő évi ötkarikás játékok kajak-kenu viadalainak helyszínén rendezik meg a tesztversenyt.

Az olimpiai pálya Párizs központjától mintegy 20 kilométerre fekszik, hossza 2230 méter. Az mkksz.hu emlékeztetett rá, hogy 1991-ben itt rendezték meg a vb-t, amelyen Magyarország négy arany-, öt ezüst- és három bronzérmet nyert.

A tesztverseny programjában csak az olimpiai számok szerepelnek, illetve kajak párosban és egyesben, illetve kenu egyesben nemzetenként két egység is indítható. A gyorsasági szakágban az előfutamokból az első két helyezett rögtön a döntőbe kerülésért sorra kerülő középfutamokba jut, a többieknek erre a reményfutamban lesz még lehetőségük. A para szakágban a megszokott módon elő- és középfutamokat, valamint finálékat rendeznek.

„Sok változás nincs a pályán a tavalyi és a tavalyelőtti állapotokhoz képest, de nyilván még nem is minden olyan, mint jövőre lesz” – mondta Boros Gergely, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója.

„Felállítottuk a csapatsátrat, itt tudnak most átöltözni a versenyzők, illetve igyekszünk kihasználni a létesítményen belül azokat a lehetőségeket, amelyek rendelkezésre állnak. Az a fő feladat, hogy a csapat szállásán is – amit már az olimpiára is lefoglaltunk – teszteljük az étkezési szokásokat, a ki-be járkálást, valamint, hogy a versenyzők a vízen minél több időt töltsenek” – tette hozzá.

A magyar csapat névsora:

gyorsasági szakág:

férfiak:

K-1 1000 méter: Varga Ádám, Kopasz Bálint

K-2 500 méter: Csizmadia Kolos, Kuli István

K-4 500 méter: Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor

C-1 1000 méter: Adolf Balázs

C-2 500 méter: Korisánszky Dávid, Fekete Ádám

nők:

K-1 500 méter: Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra

K-2 500 méter: Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara; Fojt Sára, Pupp Noémi

K-4 500 méter: Fojt Sára, Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Pupp Noémi

C-1 200 méter: Balla Virág, Bragato Giada

C-2 500 méter: Bragato Giada, Nagy Bianka

para szakág:

férfiak:

KL-1 200 méter: Kiss Péter Pál, Suba Róbert

VL-2 200 méter: Suba Róbert

nők:

KL-2 200 méter: Varga Katalin

Korábban írtuk