Fotó: Fradi.hu
Hirdetés

„2018. július 3. emlékezetes dátum marad számunkra, hiszen ekkor írt alá a klub utóbbi éveinek egyik legemblematikusabb, ízig-vérig zöld-fehér szívvel, a pályát felszántva küzdő, vagy éppen hatalmas gólokat szerző, mindig mosolygós középpályása, Sigér Dávid” – írja a játékos kapcsán a Fradi.hu.

„Sigi” története valóban szinte meseszerű: a debreceni nevelésű futballista ugyan 2013 őszén, 22 évesen bemutatkozott az NB I.-ben – abban az időszakban Mezőkövesden játszott kölcsönben –, de ekkor csak négy meccs jutott neki a legmagasabb ligában, stabil élvonalbeli futballista csupán négy esztendővel később, 26 évesen, a frissen feljutott Balmazújváros csapatkapitányaként lett.

Az igazi csoda azonban 2018 őszén kezdődött: szerződtette a Fradi, ahol szintén azonnal alapember lett, még az év gólját is ő szerezte új csapata színeiben.

Az életében és a karrierjében is újabb fontos mérföldkőhöz 2019 őszén ért el, hiszen bekerült Marco Rossi válogatottjába, egy Montenegró elleni felkészülési mérkőzésen be is mutatkozhatott a nemzeti tizenegyben. Játszott a 2020-as (a Covid miatt 2021 nyarán megrendezett) Eb-n is, amely után azonban súlyos sérülést szenvedett, és onnantól nem tudott hosszabb távon az FTC alapembere lenni.

Korábban írtuk

Ezzel együtt a Fradiban 2018 óta több mint 9 ezer percet játszott (145 meccs/15 gól/10 gólpassz), a zöld-fehérekkel ötszörös bajnok és Magyar Kupa-győztes, játszott a Bajnokok Ligája, az Európa Liga és a Konferencia-liga csoportkörében is; míg a válogatottban eddig 14 meccsen egy gólt szerzett.

Pályafutásáról három éve filmet is készített a FradiMédia: