Csizmadia Kolos, aki Duisburgban a második beülőben volt része a csapatnak, egy éve csatlakozott a Kicsi Teamhez, amelyet Hüvös Viktor edz és koordinál, ettől függetlenül edzője, Pál Zoltán ugyanúgy részt vesz a Budapesti Honvéd SE kajakosának felkészülésében.

Hirdetés

„Egy vízi és egy kondis edzésünk van a héten, majd jövő héttől megkezdődik a kemény munka. Sokat gondolkoztunk az elvárt eredmény megnevezésén abban az esetben, ha így indulhatunk Párizsban, és végül arra jutottunk, hogy nem eredmény-orientáltak, hanem teljesítmény-orientáltak leszünk. Megpróbáljuk a legjobb és maximális teljesítményt nyújtani majd, ha ez a hatodik helyre lesz elég, akkor is mosolyogva szállok ki a hajóból, mert mindent megtettünk azért” – mondta a magyar szövetség (MKKSZ) honlapjának Csizmadia Kolos, aki Tokióban 200 méter egyesben lett negyedik.

„Nagyon sokat kellett dolgoznom, hogy az igazán nagy egyesmenő egót átkonvertáljam egy négyes csapatemberré. A 2021-es olimpia után húztam egy vonalat, ahol véget ért a sprinter karrierem, azóta egy új karrier kezdődött, ahol jó úton haladok szerintem. Úgy gondolom, hogy mind a négyen kialakítottuk a ”az egy mindenkiért, mindenki egyért„ mentalitást és mondhatom, hogy mi nem négy egyes kajakos vagyunk már, hanem egy csapat, akik folyamatosan egymásért küzdenek” – fogalmazott ezzel kapcsolatban.

A 2023-as évre visszatekintve a versenyző maximálisan elégedett, elmondása szerint a duisburgi döntőből hatalmas erőt tud meríteni a jövő évre.

Korábban írtuk

„Borzasztó büszke vagyok erre az ezüstéremre. Sokan nem hittek és nem bíztak ebben az egységben, éppen ezért szerettük volna megmutatni, hogy mire vagyunk képesek. Egy nagyon jó csapat tagja lehetek, abszolút jól működünk együtt mindenben. Mondhatom, hogy az egyéni olimpiai negyedik helyem vetekszik a világbajnoki ezüstéremmel” – nyilatkozott Csizmadia Kolos, hozzátéve, hogy az előolimpián szerzett aranyérem a hab volt a tortán a szezon zárásaként.

A Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István és Tótka Sándor alkotta kvartett a vb-második helyével nemcsak érmet szerzett, hanem négy férfi kajakos kvótát is gyűjtött Magyarországnak a jövő évi, párizsi játékokra. Az olimpiára utazó csapat összetétele a válogatókon alakul majd ki.

Csizmadia beszélt arról is, hogy társaihoz hasonlóan ő is sportpszichológus támogatásával készül egész évben, sőt közös, csoportos terápiák is segítik a felkészülésüket. A Honvéd kajakosa a Sportszázadot is erősíti, ahol szakaszvezetőként tevékenykedik.