A szégyenteljes helyzet az elmúlt öt év arcpirítóan dilettáns szakmai irányításának, pontosabban annak hiányának köszönhető – ahogy az előző tulajdonos, George F. Hemingway fogalmazott tavaly tavasszal a közmédiában, „ennyi rossz embert alkalmazni ilyen sokáig szinte művészet.”

Hirdetés

Kétségtelen, hogy a csak 2022 novemberében kirúgott Kun Gábor ügyvezető bő hároméves regnálása alatt sorjáztak a vállalhatatlan, értékelhetetlen teljesítményt nyújtó igazolások, olyan külföldi zsoldosok, akik leginkább a pesti éjszakában mulatoztak, következmények nélkül, ellenben csillagászati havi fizetésekért.

Bár a 2022 novemberében hivatalba lépett ügyvezető, az előzővel csak névrokoni kapcsolatban álló Kun Gergely vért izzadva igyekszik stabilizálni a Kispestet, a legendás klub mára súlyosan veszteségessé vált üzleti szempontból, ráadásul a FIFA kizárta az egyesületet az átigazolásokból, miután a Kispest egy korábbi játékosa a szervezethez fordult szerződésbontása után, és kis híja volt, hogy az ebből adódó követelések teljesítetlensége miatt automatikusan a negyedosztályba sorolják Puskás Ferenc klubját – oda, ahol 1910, az első bajnoki év óta nem járt. 

Ezt végül sikerült elkerülni, de a klubvezetés óriási adósságot halmozott fel, a dolgozók és a beszállítók fizetése rendszeresen késik. A klub tulajdonosai, Bozó Zoltán és Mendelényi Dániel hónapok óta nem bukkantak fel a csapat mérkőzésein, nem szólaltak meg a kialakult helyzet kapcsán, sem rövid távú terv, sem jövőkép nincs ma Kispesten. A klub gazdátlanul sodródik, napról napra vegetál, a legfrissebb adatok szerint a Kispest mögött álló cég saját tőkéje a 2022-es 360 millió forintról 2023-ra  – nem tévedés, nem elírás – mínusz 457 millióra változott.

Korábban írtuk