Fotó: MTI/EPA/EFE/Ballesteros
Willi Orbán, az RB Leipzig és Jude Bellingham, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének Real Madrid-RB Leipzig visszavágó mérkõzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban
Hirdetés

Willi Orbán teljesítménye lenyűgöző volt a szerda esti nyolcaddöntőn. Az UEFA saját rendszere alapján pontozta a játékosok teljesítményét, s az RB Leipzig védője a Real Madrid elleni játékáért tizenegy pontot kapott, több mint duplaannyit, mint bárki más, aki a pályán volt. Willi Orbán mögött öt-öt ponttal zárta a meccs legjobbja címért zajló versenyt csapattársa, David Raum, valamint két madridi futballista, Jude Bellingham és Vinícius Júnior.

Willi Orbán kiváló játéka ellenére csalódottan nyilatkozott a lefújás után, ugyanis az idegenbeli 1-1-es döntetlen nem ért lipcsei továbbjutást, a Real Madrid 2-1-es összesítéssel lépett a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

Mbappé-val együtt emlegetik Orbánt

A kiesés ellenére Willi Orbán akár a hét játékosa is lehet a Bajnokok Ligájában, a magyar válogatott védőre az UEFA oldalán lehet szavazni.

Orbán az egyetlen a jelöltek közül, aki annak ellenére került be a szűk csoportba, hogy csapata kiesett. Rajta kívül az egyaránt duplázó Harry Kane (Bayern München) és Kylian Mbappé (PSG) vagy Manuel Akanji (Manchester City) kaphatja meg az elismerést.

Korábban írtuk

Mbappé és Akanji a játékhét legszebb góljáért is versenyben van.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.