Fotó: millenaris.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Több kifejező idézettel találkozunk a falakon, nagy tudósaink gondolatai kísérik a látogatókat.

Felfedezni valamit annyit tesz, mint látni, amit mindenki lát, és közben arra gondolni, amire még senki.

–  mondta Szent-Györgyi Albert és meg is értjük, amint rácsodálkozunk egy-egy találmányra. Egy élményalapú, interaktív kiállítás várja a nézőket, ahol mindenki felfedezheti, megismerheti és ki is próbálhatja azokat a magyar találmányokat, amelyek a tudomány jelenbe vezető kanyargós útján igazi mérföldkövek voltak. A kiállításon olyan tudományos és technikai vívmányokat mutatnak be, amelyek felfedezői, megalkotói a magyar néphez és kultúrához kötődő tudósok, szakemberek. Kíváncsi felfedezők, akik új földekre léptek, mérnökök, akik megépítették ötleteiket, tudósok, akik az univerzum rejtelmeibe férkőztek. Megmutatták a világnak, amit még csak ők láttak addig, vagy amiről csak ők álmodták még, hogy lehetséges, ahogy Szent-Györgyi Albert is mondta.  

– Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy rendkívül nagy merítésből tudtunk válogatni a kiállításhoz, rengeteg izgalmas találmánynak, újításnak van jelentős magyar vonatkozása – mondta Dankó Virág, a kiállítást megvalósító Millenáris ügyvezető igazgatója.

Korábban írtuk

A kiállításon nagy hangsúlyt kaptak az interaktív elemek. Több mint 30 interakcióval, 150-nél több digitális és több órányi filmes, valamint vetített tartalommal segítik a szervezők az óriási információmennyiség befogadását.

Az Álmok Álmodói 20, amely 20 évvel az első kiállítás után most egy teljesen új kiállításanyaggal nyílik meg, egy évig látogatható a Millenárison.

További információk: a kiállítás oldala, Facebook-oldala.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.