Hirdetés

A Gyurcsány-kommandó megunván, hogy a jobb napokat látott Jobbik vezető helyét az ellenzéki oldalon a még jobb napokra vágyó, tökéletesen arctalan, hermafrodita politikai jelenség, a Momentum vette át, egy alkalmas pillanatban jól előkészített támadást indított a genderalapú nihilizmust társadalmi méretben megjelenítő Momentumot propagáló internetes portál ellen.

Egy nem túl bonyolult provokációs sorozattal sikerült ráugratniuk az Index.hu szerkesztőségét arra, hogy testületileg felmondjanak, és ezzel megbuktassák saját mindeddig legnépszerűbb internetes újságjukat. Ez lapzártakor még váratott magára. Az Index egy­előre pontosan olyan gondtalanul megjelenik és árasztja a hazugságokat, ahogy a Közép-euró­pai Egyetem, a CEU is zavartalanul rontja a levegőt a pesti belvárosban ahhoz képest, hogy a világmédia hónapokon át zokogva adta hírül a megszűnését.

Nem vitatva, hogy az Index.hu nevű információs pláza műfajánál fogva (a plázákban vásárolnak a legtöbben) a leglátogatottabb internetes központ lett, szükséges megértenünk, hogy amint plázából, hiper- és szupermarketből is több van, nem szólva a hagyományos áruházakról, kisebb és nagyobb üzletekről, és ahogy súlyos hiba volna az akár legnagyobb forgalmú pláza bezárásának felvetése kapcsán a magyarországi kis- és nagykereskedelem válságáról beszélni, úgy az Index.hu különös botrányából, hogy jelesül a szerkesztőség vezetése és munkatársai meg kívánják buktatni saját munkahelyüket, szintén súlyos hiba volna a magyarországi médiahelyzet vagy akár a sajtószabadság állapotára következtetni.

Minden vállalkozásnak, a médiának is van tulajdonosa, és a tulajdonos érdekeit minden vállalkozás zokszó nélkül szolgálja, hiszen ezért hozták létre. Ha nem így volna, az olyan lenne, mint az az autó, amelyik a gazdája akaratát semmibe véve arra kanyarodna, amerre az alkatrészek szerint neki kanyarodnia kellene. Amilyen abszurd ez az elképzelés a reális világban, pontosan olyan abszurd a médiáéban is. Nincs független médium, mert minden médium alapvetően függ az őt létrehozó akarattól, amit egy vagy több tulajdonos jelenít meg, hiszen ezért hozták létre.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Esetünkben annyi történt, hogy a szerkesztőség vezetője szembefordult a vállalkozás tulajdonosainak akaratával – spórolni akartak –, üzleti titkokat árult el, majd saját újságjában megvádolta a tulajdonosokat azzal, hogy bele akarnak avatkozni tulajdonuk sorsának alakulásába. Mindezt úgy, hogy azt a látszatot keltse, valójában a háttérben politikai összefonódásokat kell keresni, természetesen nem az őszödi Böszme, hanem a kormánypártok irányában.

A cirkuszba belépett a százfős szerkesztőség majdnem minden tagja, bejelentvén felmondásukat – aztán szépen dolgoztak tovább. A világsajtó pedig Madagaszkártól New Yorkig címlapon hozta az Index.hu rettenetes kálváriáját. Feltehetően az Európai Unió parlamentjében is komoly beszédtéma lesz a dolog: „Veszélyben forog a demokrácia Magyarországon, nem szabad átutalni a magyarok által kiharcolt pénzt…” Hát majd elválik, meglátjuk, mit hoz az ősz.

Egy biztos, ez a kutyakomédia jó eszköz volt arra, hogy a radikális, Gyurcsány-féle baloldal lerombolja a hermafrodita „libernyákok” népszerűségét úgy, hogy a botrányért a jobboldalt tegye felelőssé. Látott már olyat a világ, hogy merénylők ártatlanokra igyekeztek terelni a gyanút, úgyhogy nem árt figyelni. A 2022-es választási kampány sajnos elkezdődött.