Hirdetés

Cikket akartam írni a váratlanul fölmentett L. Simon László védelmében, aki Csák János miniszter döntését követően már nem ül a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói székében, mert egy nagy honféltéssel megáldott honanya, Dúró Dóra képviselőnő kifogásolta, hogy a múzeum egy olyan sajtófotó-kiállításnak adott teret, ahol homoszexuálisok is láthatók. Nem kívánom a kultuszminiszter úr döntését sem vitatni, sem értelmezni, csupán annyit szeretnék mondani, hogy amennyire megismerhettem, többek között a Hír Televízió Vezércikk című adásának egyik szereplőjeként is, tisztelettel és elismeréssel adóztam L. Simon László felkészült, alapos és elmés gondolatainak. Nem szólva pompás fehérborairól, amiket bátran ajánlok Dúró Dóra figyelmébe is. Madarak vannak a boroscímkéken, becsületes, magyar, heteroszexuális énekesmadarak. De nem írok cikket mégsem, mert közbeszólt a dübörgő történelem, ám ha belefér e két hasábba, akkor a cikk végén azért majd tennék egy észrevételt.

A történelem pedig ezt mondta vad dübörgéssel: „Parancsot kaptunk Németország megszállására!” – magyarázza egy fiatal muszlim a Visegrád 24 által az X közösségi médiában közzétett felvételen. A videón feltehetően egy tüntetés résztvevőit kérdezik a riporterek arról, hogy hogyan változtatnák iszlamista állammá Németországot. Egy kérdésre válaszolva a férfi elmondja, nincs olyan, hogy liberális iszlám, illetve a baloldal sokszor hangoztatott állítását – miszerint az Európába érkező, muszlim vallású bevándorlók nem akarják ráerőszakolni kultúrájukat, vallásukat és nézeteiket az európaiakra – is megcáfolja. Mint mondja, minden muszlim a sarián alapuló jogrend bevezetését szeretné az egész világon; aki mást mond, az hazudik – adta hírül a rémületes fordulatot a Magyar Nemzet.

De még nincs vége: „Természetesen!” − válaszolta a fiatal muszlim arra a kérdésre, hogy eltörölné-e a német alkotmányt. Hozzátette, amint többségbe kerülnek az iszlám vallásúak Németországban, ez meg is fog történni. A lap beszámolója azzal folytatódik, hogy a németek maguk is kezdenek ráeszmélni a bevándorlók ész nélküli befogadásának negatív következményeire. Már maga Olaf Scholz kancellár is kitoloncolásokat szorgalmaz. Egy nemrég közzétett felmérés szerint a német állampolgárok közel kétharmada szeretné, ha a szövetségi kormány betiltaná a túlnyomórészt muszlim országokból érkező migrációt.

Korábban írtuk

Csak lehet, hogy már késő, mert a demográfiai tendenciák azt mutatják, hogy az őslakos németek gyorsulva fogynak, a már eddig bevándoroltak pedig rendíthetetlenül szaporodnak. Emlékezzünk: Behzad Karim Khani iráni származású író idén februárban megrázó nyíltsággal tette közzé a Berliner Zeitung oldalán a német nép jövőjéről és a hozzá hasonló migránsoknak e jövő alakításában betöltendő szerepéről szóló gondolatait: „Mi, migránsok vagyunk ennek az országnak az örökösei” – írta, és ha már így belejött, ekképpen indokolta megállapítását: „A németek gyenge, bizonytalan népek, hedonizmusuk áldozatai, erkölcsileg könnyen sebezhetőek, mi – a migránsok – pedig azért vagyunk itt, hogy a németek végleg eltűnjenek a föld színéről…”

Na és akkor a Nemzeti Múzeumról. Százhúsz éve dolgozott itt az éremtár igazgatójaként egy Réthy László, ki nagynevű tudós, egyúttal híresen trágár malacversek szerzője volt Lőwy Árpád álnéven. Szerencséje volt, akkoriban szép Magyarországon nem szaladgáltak Dúró Dórák az utcán. Egy sem. Nem is rúgták ki.