Nem muszáj tudni, hogy kicsoda Papp Réka Kinga. Az élet rövid, még a könyvek közt is felesleges megtartani mindent. Kosztolányit, Corvin Mátyást vagy Puskás Ferencet kell tudni. Papp Réka Kingát nem. Úgyhogy aki nem tudja, ki, ne nézzen utána, elég az, hogy van egy ilyen hülye, és a médiában tolják.

Ez egy ilyen kor.

Papp Réka Kinga a következőt mondta egy műsorban, melyben ama veszélyt boncolgatták, hogy – hála a liberalizmusnak – Európa lassan iszlám lesz: „Akkor Európa iszlám lesz, és akkor mi van?” És azon háborgott, hogy nincs „egyenlőség”, és micsoda nőelnyomás, ha a társadalom a szaporodás pártján van, mert a nőktől „elvárják”, hogy ötöt szüljenek.

Ki határozza meg, hogy kinek mi a fel­adata? – háborognak a feminizmus, a család- és férfiellenes ideológia hívei. No, hát pont erről van szó. Ha valaki nem akar politikusi pályára lépni, mert a lelkialkata meg a biológiai léte nem efelé tolja, akkor hogy jön bárki is ahhoz, hogy kvótákkal meg toleranciás jelszavakkal odakényszerítsen valakit csak azért, hogy a világmegváltó elmebajára igazolást kapjon. Szabadságot a magyar lányoknak, asszonyoknak. Jogot ahhoz, hogy ne kelljen hadügyminiszternek menniük, ha egyszer nem akarnak.

A tudomány világában az egyetlen módszer a bizonyításra a kísérlet. A tudomány világában, mert az ilyen emberek az erkölcs, vallás, nemzet stb. fogalmakra úgy tekintenek, mint holmi kitalációkra, miket a babonás emberek kiötlöttek. Az ilyesmi számukra nem létezik, mert nem lehet megfogni.

Ellenben ragaszkodnak az egyenlőség fogalmához, amit szintén nem lehet megfogni. Ha viszont az „egyenlőségre” az írott történelem nem ismer példát, kizárólag az ellenkezőjére, akkor az azt jelenti, hogy az emberi társadalomban az nem lehetséges, és küzdeni érte olyan, mintha küzdene valaki a fény sebességének megváltoztatása vagy a szénatom súlya ellen. Hogy egy iszlám világban Papp Réka Kinga meddig maradna életben, az érdekes kérdés. Nem tudom, benne lenne-e egy bizonyítási kísérletben.