A kormány egyre nagyobb súlyt helyez a bölcsődei férőhelyek növelésére. A kötelező óvodáztatás után immár egyenes út vezet a legkisebbek szakszerű elhelyezésének megoldásához. A kártékony anyák, apák, nagymamák és nagypapák helyett vigyázzon rájuk a drága jó óvó és bölcsis néni, mert ő tudja legjobban, mi a jó kis nebulónak, ő szereti leginkább azt a rosszcsontot. Egy anya erre sosem lenne képes.

2017-re minden második gyerek bölcsődébe járhat, de a cél, hogy elérjük a 70-90 százalékot. Optimista prognózisok alapján az évtized végére elő lehetne írni, hogy már a születés utáni második héttől állami megőrzőkben helyezzék el a kölköket.

A női test igen sérülékeny, ezért praktikus volna a terhesség harmadik hónapjától inkubátorba átrakni a magzatokat. Természetesen a kihordás macerás feladatát is a képzetlen anyáknál lényegesen jobban és hatékonyabban látná el az állam. Már születtek is tervek inkubátorházak építésének finanszírozására, hogy az önkormányzatok meg tudjanak felelni a 2023-tól életbe lépő új irányelvnek, amely tizenkét hetes magzati kortól kötelezővé tenné az állami inkubátorok használatát.

Az iskoláskor elérésétől mindenki a heti iskolában tanulhat, így lehetővé válna az anyáknak, hogy maguk is heti munkahelyen dolgozhassanak, ahonnan nem kell rohanni a gyerekért. Sőt a férjhez sem, mert ő is – akár az ország másik végében található – heti munkahelyén végzi társadalomépítő hasznos tevékenységét.

Alapos megfontolás alapján a kötelező óvodáztatás mintájára törvényt alkottak a hatvanöt év felettiek kötelező idősotthonban történő elhelyezése. Ott eleinte, bevezető jelleggel, csak heti hat napot kell eltölteni, de hetven felett már egyáltalán nem lenne szabad hazamenni. Akik a szigorú előírások dacára sem vonulnak be az idősotthonba, azok családjánál elkerülhetetlen a gyámhivatali vizsgálat. Később megvonható a nyugdíj folyósítása, sőt a legelvetemültebb otthonmaradók börtönbüntetésre is számíthatnak.