Őszintén fájlalom, hogy a Magyar Nemzet, a Hír Televízió, a Heti Válasz és más polgári orgánumok vezetői közül egy sem járt arra. Pedig hányan, de hányan hiányolják a jobboldali összefogást, s most igazán lett volna rá alkalom. Talán majd legközelebb. Én ott leszek.

Káosz van és anarchia. A rend felborult. Egyik bankrablás a másikat éri. Rabolnak postát, patikát, benzinkutat, hírlaposbódét, élelmiszerboltot. Vernek agyon embereket. Lopnak bérházat, telket. Lefogják a BKV-ellenőröket, mert saját zsebre büntetnek… A téren elmondtam, hogy Marian Cozma gyilkosait példásan meg kell büntetni, mert nem tűrhetjük tovább, hogy bandák garázdálkodjanak és fenyegessék a védtelen polgárokat. De a cigánybandák nem maguktól bátorodtak fel. Őket módszeresen uszította a társadalomra egy náluknál nagyságrendekkel veszélyesebb bűnszövetkezet. Neveket is soroltam. Valahogy így: Gyurcsány Ferenc, Draskovics Tibor, Gergényi Péter, Princz Gábor, Kóka János, Horváth Ágnes, Kuncze Gábor, Zuschlag János, Demszky Gábor, Surányi György, Konrád György, Esterházy Péter, Horváth Aladár, Kolompár Orbán, Lendvai Ildikó, Kovács László, Hunvald György, Dávid Ibolya és a többiek… Nagyon hosszú azok névsora, akik ezt a káoszt módszeresen előidézték.

Anarchia akkor van, amikor megszűnik az összetartó erő, amikor mindenki úgy próbál boldogulni, ahogy saját belső énje diktálja. Vegyük sorra. A polgár továbbra is normálisan viselkedik. Az erkölcsöt nem, vagy csak alig ismerő ember azonban elszabadul és az ösztöneit követi. Az elbutított, szegénysorban tartott cigányok például lopnak és rabolnak, mert ők így tudnak boldogulni. Mások bankfiókot rabolnak ki. Vagy postát, újságosbódét, patikát. Viszik a pénzt, ahol érik.

Finom, fehérgalléros honfitársaink pedig csalnak és sikkasztanak. Néhány szocialista és szabad demokrata politikus már rács mögött ül, sokan még sajnos szabadon, pedig aggasztóan elszaporodtak a kormányzati szintű rablások, fosztogatások is. Postapalota, MÁV-palota… Autópálya-építések… Már hatszázmilliárdba kerül a négyes metró, de még most sincs kész. Alagutat építenek a dunántúli lankára, ami magától beszakad. Máshová fölöslegesen gigantikus völgyhidat. Kormányzati negyedet… Szétesett az egészségügy, a betegek meghalnak a műtőben…

Összeomlófélben a forint, nő a munkanélküliség… A Böszme és bandája szorgoskodik. És fenyegetőzik. Ne veszítsük egy percre sem szem elől, mondtam el, hogy Gyurcsány Ferenc és tettestársai tették tönkre Magyarországot. És most azokat fenyegetik, akik szóltak, hogy baj van. De van egy jó hírem. Ahogy a tatai sortűz elrendelőjét végül mégis börtönbe juttatta a bíróság, úgy ítéli majd el a 2006-os rendőrterror felelőseit is. Fordul a kocka. Marian Cozma halála megrázta és megváltotta Magyarországot. Aki nézte a vasárnapi mérkőzést, az láthatta, felébredtünk.