Nem tudok annyira megöregedni, hogy napról napra ne halljak új szavakat. Cikkem címét is a minapában hallottam először. Ha tévedek, tudatlanságomnak köszönhetem.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Fóbia persze sok van. Klausztrofóbia: félelem, szorongás zárt helytől, bezártságtól. Ha moziban, színházban a sor közepén ülünk. A hidrofóbia a víziszony. Hidrofóbnak pedig a kémiában a víztaszító anyagokat nevezik. A homofób az úgynevezett „ferde hajlamúaktól”, homoszexuálisoktól, leszbikusoktól irtózik, ami az okosok szerint azt jelenti, hogy a természetellenességet nem viseli el. De hát van, aki a disznóhúsevéstől irtózik mások szerint oktalanul, van, aki a kukacevéstől kap hányingert. Viszonylag sokan vannak, akik az emberevéstől undorkodnak – amit persze az oroszlán nem ért –, vagy a kutyaevéstől. Macskát is kevesen esznek nyúl helyett.

Az iszlamofóbia kifejezést egy Némethonba szakadt magyar mondta Bolgár Györgynek a Megbeszéljük… című rádiós fecsegdéjében. Hozzátéve azt is, hogy ez a kór (!) Magyarországból terjed egyre jobban nyugatra, Orbán Viktor gerjesztésére. Bárcsak igaza lenne, és elterjedne nyugaton is az „iszlamofóbia”, mert az ott élők föl sem fogják, minő veszedelem fenyegeti őket. Nem ismerik föl, hogy az iszlám jelenség a kémiai fogalomhoz hasonló, mert az egyik „anyag”, vagyis az iszlám nem tűri a másik, a keresztény eszmerendszert. Amit éppenséggel az bizonyít, hogy Franciaországban második-harmadik generációk esnek a terrorizmus bűnébe, vagyis több ember­öltő alatt sem tudtak alkalmazkodni a befogadó ország kultúrájához.

Mert nem az az érdekes, hogy hány naprakész terrorista jön be a menekültekkel, hanem éppen az, hogy a már letelepedettek leszármazottjai közül hányan válnak terroristává.

Bolgár György kádere (saját bevallása szerint már többször telefonált neki) kioktatott mindenkit. Tudatlannak minősítve bennünket. Amitől Bolgár György megijedt, hogy rá is vonatkozik a kárhoztatás, ezért lelkesen helyeselt a külföldre szakadt hülyöncnek. Holott a betelefonáló önmagáról állította ki tudatlansága bizonyítványát. Azt állítva, hogy az iszlámnak judeo-keresztény gyökerei vannak. És amit mi azért nem tudunk őszerinte, mert nem olvastuk a Koránt. Holott ősége nem olvasta. Máskülönben tudná, hogy Jézus Krisztus valóban mohamedán próféta, de követőit Allah nevében az iszlám a legrosszabb élőlények közé sorolja. Vagyis a „saját gyökerét”.

A zsidókat és a keresztényeket elítélően említi a Korán. „Allah szemében a legrosszabb élőlények azok, akik hitetlenek és nem (is) akarnak hinni” (8. szúra 55.). És a Korán meghirdeti a harcot azok ellen, „akik nem hisznek Allahban és a Végső Napban, és nem tekintik tilalmasnak azt, amit Allah és az ő küldötte megtiltott…” (9. szúra 29.). Annak a kereszténynek meg lehet bocsájtani, aki hívő lesz, vagyis áttér az iszlám vallásra, de a zsidónak még akkor sem!

Kétségtelenül említtetik a Koránban a Tóra és az evangélium is, de nem mint követendő példa. A felebaráti szeretetről pedig szó sem esik. Csak a „pogányok elleni harcról”. És ha Európa megszállása nem sikerült Szulejmánnak fegyverrel, mert mi a torkán akadtunk, ma sikerülhet békés beszivárgással, mint Buda elfoglalása 1541-ben.