A nemzet legkiválóbbjait, akiket a kormányzat arra érdemesít, hogy életükkel, munkásságukkal példaként állhassanak elénk, augusztus 20-a alkalmából különböző plecsnikkel tüntették ki. (Október 23-a alkalmából pedig a tüntetőket tüntetik el.) A Magyar Köztársaság rubintokkal ékesített, gyémánttal kirakott, aranyfüsttel színezett, tejjel-mézzel folyó Kánaánba mártott zászlórendjének nagy keresztje a csillaggal kitüntetést kapta Fejelágya Benő, az ismert énekes, író, filmrendező, műsorvezető, közéleti személyiség. Emlékezetes, hogy Fejelágya volt az első, aki hosszas esszében elemezte az őszödi beszéd bravúros nyelvi leleményeit, ókori szónokokat megszégyenítő fordulatait, logikai felépítettségének aprólékos kimódolását, a benne lévő drámai feszültséget és a Nobel-díjas képességeket sejtető írói nagyságot. Noha a nagy kereszt adományozása mindezzel nincs összefüggésben, idézzük fel Fejelágya emlékezetes nyilatkozatát az esettel kapcsolatban, amelyet valamennyi országos kereskedelmi és közszolgálati csatornán közölt.

– Magam órákat ülök mindennap a számítógép klaviatúrája fölött görnyedve, de Kossuth-, József Attila-, Jászai Mari- és Pulitzer-díjam dacára sem tudnék összehozni egy ilyen belső feszültségektől terhes, megrázóan egyszerű ellentétpárt, mint – idézem – „Nem kicsit. Nagyon.”

Fejelágya a Story magazin kérdésére válaszolva elmondta, hogy a nagy kereszttel lesz, aki játsszon odahaza, hiszen párjával már elég érettnek érzik magukat egy közös gyermek vállalására, akit nagyon vár Fejelágya előző házasságából való két, és előző felesége új férjének régi kapcsolatából származó három gyermeke épp úgy, mint Fejelágya új felesége előző két házasságából való összesen három gyermeke. A pár még azon is meditál, ne fogadjon-e inkább örökbe egy kisfiút, hiszen Fejelágyát is az árvaházból annak idején két transzvesztita vette magához.

– Átlagos magyar életút az enyém – nyilatkozta a kitüntetett -, nem csoda, hogy e jelentős díjjal az ország bölcs vezetői példaképül állítottak engem.