Az első, amiről szólnunk kell, az a történelmi törvénycsomag. E szerint a már ismert, a holokauszttagadást büntető tétel mellé továbbiakat is szükségesnek éreztek benyújtani bizonyos honatyák, nehogy az eredeti ötlet nevetségessé váljék. Így az, aki kétségbe vonja, hogy Mohácsnál a magyar sereg taktikai hibái vezettek a vereséghez, 3-5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Aki szerint a pata-fazék megfeleltetés nem igazolja megdönthetetlenül és kizárólagosan a finnugor nyelvi gyökereinket, 3 millió forint pénzbírságra vagy ennek megfelelő elzárására büntethető. Aki szerint IV. Amenhotep fáraó pusztán a jobb hangzás miatt vette fel az Ehnaton nevet, 2-6 évig számíthat fegyházra, a bíró irgalmasságától függően. Aki pedig fel meri vetni kultúránk esetleges mezopotámiai gyökereit, annak külön, csak az ő számára, visszaállítják a halálbüntetést. (Választhat a megkövezés és a keresztre feszítés között.)

Csehák Judit javaslatára elkészült az orvosi törvénycsomag is. Aki olyan sarlatán, hogy összefüggést vél felfedezni a csernobili atomkatasztrófa és a későbbi rákos megbetegedések között, annak bevonják a praktizálási engedélyét. Aki tagadja az influenzaoltás nyújtotta tökéletes biztonságot, abból kísérleti nyulat csinálnak.

A kulturális tárca sem kívánt lemaradni. Ha valaki nem örül kellőképpen (kellőképpen = hangos „Jaj de jó!”, „Ó be örülök!” – kiáltások) Kertész Imre Nobel-díjának, attól visszavonják kiváló (élenjáró) kisdobos (úttörő, katona) kitüntetését.

Az erre illetékes minisztérium elkészített egy sport-törvénycsomagot is, egyelőre két tétellel:

Aki nem az MTK-nak drukkol – az nem járhat meccsre.

Aki szerint nem Koplárovics Béla az év labdarúgója – az nem látta a Manchester-meccset.

Végezetül egy privát, választópolgári vélemény:

Aki szerint ma Magyarországon normális parlamenti demokrácia van – az hülye!