Fotó: MTI/AP/Eranga Jayawardena
Hirdetés

Szemtanúk szerint a marokkói muszlim migráns először csak üvöltözött Rómában a buszon, trágár szavakkal szidva az olaszokat és különösen a katolikusokat, majd vitába keveredett egy ott utazó hajléktalan grúz férfival. Amikor a marokkói észrevette, hogy a grúz keresztet hord a nyakában, előrántott egy konyhakést és elvágta vele a torkát. A következő buszmegállónál lerohant ugyan a járműről, de a menekülés csupán pár méterig tartott, mivel a római rendőrök szinte azonnal elkapták. A marokkóit vallási indokból elkövetett gyilkossági kísérlettel vádolják az olasz hatóságok, közli az Il Giornale című olasz napilap nyomán a 888.hu.

Tovább is van. Mondjam még? Mondom. „Szétverték, lefejezték, felgyújtották” – írják évek óta a német lapok. 2017-ben több mint száz vandál támadásról adtak hírt: kereszteket döntöttek le a templomtornyokról, feszületeket gyaláztak meg, oltárokat, temetőket rongáltak meg. Egyetlen év alatt közel negyedével nőtt Németországban a keresztényellenes támadások száma, írja az ön kedvenc lapja pár oldallal hátrébb. Ebből idézek.

Bajorországban kétszáz olyan templomrongálásról tudnak, amelyek mindegyike a keresztény jelképek ellen irányult. Bibliákat gyújtottak fel, összetörték az oltárt, a templomajtókat iszlám feliratokkal gyalázták meg, Jézus-szobrokat fejeztek le. Az alsó-szász­országi Grafingban a Szent Leonhard-templomban levágták a fából faragott szentek kezét és felgyújtották az oltáron. Passauban a Szent Antal-templomban széttörték a feszületet, és megpróbálták felgyújtani a faoltárt. Augsburgban a dómot, a Moritz-templomot és az evangélikus Ulrich-templomot „Allah akbar” feliratokkal mázolták be. És így tovább.

Szorgosan pusztítják a kereszténységet maguk a németek is. Az elmúlt két évtizedben ötszáznál is több katolikus templomot számoltak fel Németországban. Az épületek egy részét eladták. Soknak új funkciót talált az egyház. Ha pedig ez nem sikerült, akkor jöhetett a buldózer. A megszüntetett templomok nagyjából egyharmadát lebontották.

De legdöbbenetesebb hír mindent fölülmúl. A Srí Lankán lemészárolt keresztényeknek azért kellett meghalniuk, mert ez bosszú volt az Új-Zélandon elkövetett muszlimellenes terrorakcióért. A két hely közötti távolság tízezer kilométer! Az internet korában azonban nincsenek távolságok. Minden globális. A keresztények hátrálnak, a muszlimok egyre agresszívabbak. Meglepő ellentmondás, hogy a vallástalanság korában kibontakozni látszik egy új globális vallásháború. A folyamatos és egyre hevesebb muszlim agresszió kiváltott egy agresszív választ Új-Zélandon, ami rövid időn belül még agresszívabb viszonválaszt eredményezett Srí Lankán.

Hol lesz a következő csapás? Ki öl meg kit? Muszlimok büntetnek keresztényeket, vagy egy újabb keresztény rúgja le magáról a civilizáció hámját és válik vadállattá? Félő, hogy hamarább tudjuk meg a választ, mint szeretnénk.

De nem ez a legfélelmetesebb a lassan formálódó vallási világháborúban. Hanem az, hogy minél önfeladóbb a fejlett világ, minél szolgaibban hajol a hódítók lába elé a Willkommens- und Ramadankultur népe, annál durvábbak a jövevények. „Európa demográfiai helyzete azt mutatja, hogy hacsak nem akarunk egy elöregedő kontinensen élni, vérfrissítésre van szükségünk” – mondta Josep Borrell spanyol külügyminiszter. Vérfrissítés? Miért van, hogy az ember a vérontást hallja ki belőle? Keresztények, riadó!