A haladók mindent igyekeznek komolytalanná tenni, ami sorskérdésekkel foglalkozik, vagy amihez a tisztelet, tartás, érték, felelősségérzet kapcsolódhat – említhetném mindjárt a magyarkodást mint kifejezést, ami teljesen értelmetlen, és csak nálunk fejlesztették ki. (Angolkodás nemcsak a magyar nyelvben nincs, de az angolban sem található meg.) Ellenben igyekeznek mindent magasztosként beállítani, amiben semmi magasztos nincs, lásd homoszexualitás és más identitásbeli zavarok.

Hirdetés

Magasztos az utcán fosztogatva boltokat rabolni és gyújtogatni, ellenben nevetséges megépíteni egy stadiont, ami évtizedek múlva is a nemzet tulajdona marad. Magasztos kiskorú gyermekeket nemi devianciák megismerésével zaklatni, ellenben nevetséges egy nemzet több száz éve halott uralkodójának földi maradványait kutatni és tanulmányozni.

Ha mindez a felmagasztalás nem megy filozófiai szinten, akkor olykor materiálisan is nyomják, kezdve a modern művészet egyes termékeitől egészen az Index legutóbbi húzásáig.

Az FFP2 maszkok ára egy nap alatt négyszeresére nőtt, mert az emberek beijedtek, hogy kell, és elkezdték felvásárolni. Pedig nálunk még nem kötelező. Szlovákiában és Ausztriában viszont az. Ezt írja az Index:

„Magyarországon is életbe léphet a szomszédos Szlovákiához hasonló rendelkezés, miszerint az üzletekben kötelező lesz az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, később pedig ezeket minden egyéb zárt területen is kötelező lesz hordani.” (Már ma bejelenthetik a teljes lezárást, március 4.) „Léphet”. Na, igen. „Információink szerint”, „bezárhatnak”, „életbe léphet”. Haladó újságírás. Jaj, bocsi, rosszul értesültünk. Felvásároltattunk a hiszékenyekkel egy csomó maszkot, akinek fontos lenne, annak nem jut, bedöglött egy csomó webshop, upsz.

Persze ennyit sem fognak mondani. Aki négyszeres árat fizetett feleslegesen, az meg vélhetően nem az Indexet küldi el melegebb éghajlatra, hanem így horkant fel kedvenc portálját görgetve: „Már megint az Orbán!”

Korábban írtuk