Mindkét változatnak több mint kínos a felhangja. Önveszélyes számukra: még mindig azt hiszik, hogy egyeduralják a médiát, az igazság nem derülhet ki, tehát az igazság az, amit ők annak tartanak. S azt sem ismerték föl, hogy nem lehet kedvükre rángatni az erőszakszerveket sem. Az MSZP, vagyis a szocialista párt súlyosbodó Alzheimer-kórjára vallanak bugyuta helyhatósági választási plakátjaik.

Szanyi Tibor, pártja elaggásának jellegzetes kidudorodása a Kossuth téren azt szónokolta: száz nap, száz hazugság. Mondja ezt őszödileg. De ez semmi. A háta mögött fehér plakátokon ökölbe szorított kezek fölfele kunkorodó hüvelykujjakkal. Klasszikus műveltséget sejtet e jel: római gladiátorjátékok nézői ezzel fejezték ki óhajukat, a győztes ne mészárolja le a porban fekvőt. Vagyis a fölfelé tartott hüvelyk a kegyelem jele. A lefelé bökő a halálosztásé. Vagyis Szanyicsek kegyelmet kér. Még mindig nem fogva föl, hogy a társadalom föld felé fordította hüvelykjét, sőt fityiszt mutatott a szocialistáknak.

Hülyőke Szanyi. Mint ahogyan csak érelmeszesedett agyú pártagitátor mondhatja azt Kálmán Olgának, hogy a Fidesz elárulta a rendőrséget, mert megszervezte a terrorelhárító hivatalt. Amit még szegény főszerkesztőnő sem értett. Arról nem is szólva, hogy oly jelentéktelen volt az MSZP „Egyenes beszéd”-be delegált ficegéje, hogy csak egy buta pacnira emlékezem fej helyett. A műsorvezető hölgy becsületére legyen mondva: egy terrorelhárító szakembert is meghívott, aki szakszerűen kifejtette: a Fidesz helyesen, a nyugat-európai igényeknek megfelelően cselekedett. Persze a baloldaliság Alzheimer-kórjára jellemző a kákán is csomót keresés, a kötekedés.

Amikor már minden ellenérvből kifogyott a főszerkesztő asszony, érthetetlenül azt makacskodta: miért épp akkor és most szervezte meg a Fidesz az antiterrorista hivatalt? Nem fogta föl, minden a világon éppen akkor és most történik.

Halmai Gábor, az alkotmányjogász, Avar János, az önjelölt amerikai demokrácia-szakértő, Mészáros Tamás, a megfontolt, Bolgár György, a „bölcs”, csupa bolsevista kreatúra, fejébe vette, hogy megvédi a demokráciát Orbán Viktortól. S főként a készülő új alkotmány ellen cuppognak. Halmai elkottyintotta: attól retteg, hogy az előszóba, vagyis a preambulumba belekerül a Szent Korona Tan meg a kereszténység mint nemzetalkotó eszmerendszer. Nem vagyok megszentkoronázva, de eredetileg történész lévén, e sorozatban többször is kifejtettem a tan lényegét. És ezt megtették már a nálam erre elhivatottabbak is. Úgy látszik, nem eléggé, mert még mindig erről nyáladzanak balfelől. A tan minden magyar állampolgár védelmezője, s a történelem során fejlődött, gazdagodott. De azt semmiképp sem tartalmazza, hogy a vörös diktatúra kreatúrái védelmezhetik velünk szemben a demokráciát, pofátlanul. Pünktlich azok a posztkommunisták, akik egy szörnyszülött rendszer csökött, kései elpotyogtatásai.