A felperesek azt kérik, hogy a szélsőségesen liberális Portlandben távolítsák el a járdákról a sátrakat, és biztosítsanak szállást az így távozni kényszerülő hajléktalanok számára.

Hirdetés

A keresetben azt állítják, a sátrak és személyes tárgyak akadályozzák a fogyatékkal élőket abban, hogy eljussanak a tömegközlekedéshez, az éttermekbe és az üzletekbe

A The Oregonian című lap cikke szerint a tíz felperes mozgássérült vagy mozgássérült személy gondozója, akiknek kerekesszékre, elektromos robogóra, járókeretre vagy botra van szükségük a közlekedéshez.

Az eset kapcsán megjegyezték, hogy Portland lakosainak körülbelül 13 százaléka fogyatékkal él. A felperesek azt kérik a bírótól, hogy az ügyet kezelje az összes fogyatékkal élő portlandi polgár nevében benyújtott csoportos keresetként.

Korábban írtuk

„Bár a politikai nyomás egyre nő a városi hatóságokon, hogy foglalkozzanak ezekkel a kérdésekkel, az egymással versengő politikai ellentétek és egymásnak feszülő erők eddig megakadályozták a várost abban, hogy lépjen az ügyben” – áll a keresetben. A felperesek azzal vádolják a hatóságokat, hogy csak egészen apró lépéseket tesznek a járdák tisztán tartása és biztonsága érdekében.

(forrás)