Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A „Mohamed” név minden változatát beleszámolva ez a név volt 2017-ben a legtöbbször újszülött fiúknak adott név Belgiumban, írja a Breitbart a friss statisztikák alapján. 

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A hivatalos statisztikákat a belga kormány adta ki. A lista élén a „Liam” név áll – összesen 570 újszülött fiú kapta ezt a nevet Belgiumban 2017-ben. A „Mohamed” név a tizedik helyen áll a listán 392 gyermekkel, de ha az arab név többi változatát összeszámoljuk, akkor sokkal nagyobb számot kapunk ennél. 

A „Mohamed” (392) mellett ugyanis helyet kap a listán a „Mohammed” (143), a „Muhammed” (72), a „Muhammad” (53), a „Mohammad” (42) és a „Mohamad” (16) – ez összesen 718, ami megelőzi „Liam”-ek számát. 

A belga fővárosban, Brüsszelben a „Mohamed” már önmagában is a második helyen áll a legnépszerűbb nevek listájában, a fentebb felsorolt változatokat összeadva pedig messze a legnépszerűbb névvé teszi Brüsszelben. 

A Breitbart hozzáteszi, „a francia populista weboldal, a Fdesouche” mélyebben is elemezte a nevek listáját, és arra a megállapításra jutottak, hogy iszlám eredetű nevek teszik ki az újszülött fiúk neveinek 44 százalékát.” 

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, az angliai és walesi statisztikák is kimutatták, hogy a „Muhammed” és a különböző változatai voltak a legnépszerűbb újszülött nevek 2017-ben (hatodik éve egyhuzamban), de Ausztriában is egyre népszerűbb névnek számít.