A görög baloldali politikusnő esetében a kiadatási eljárásra nem volt szükség, mivel tetten érték: rengeteg, vesztegetésből származó készpénzt találtak a lakásán, és így azóta is előzetes letartóztatásban van a szintén érintett élettársával együtt. Hozzá hasonlóan börtönben várja az ügy folytatását az olasz Antonio Panzeri, aki 2019 óta nem tagja az EP-nek, így mentelmi joga sincs – írja a lap.

Hirdetés

Az Alapjogokért Központ az ügy folytatásával kapcsolatosan azt vetítette elő, hogy amennyiben sikerül tartani a hosszas és bonyolult felfüggesztési eljárás határidőit, február 13-ára lehet legkorábban vége az eljárásnak.

Szerencse, hogy Metsola elnök asszony „elsőbbséget” kért az ügy számára; csak remélni lehet, hogy ezen idő alatt nem tűnnek el úgy bizonyítékok, mint korábban Ursula von der Leyen bizottsági elnök asszony esetében.

A belga rendőrség szerint ugyanakkor mindez csak a jéghegy csúcsa.

Vajon kezdhetnek a hazai dollárbaloldal képviselői is izzadni? Köztük a Kailivel fenntartott kapcsolatát letagadó Ujhelyi István, aki elfelejtette, hogy közösen konferenciázgatott a súlyos korrupciós ügybe belebukott szocialista alelnökkel, vagy éppen a Külkapcsolatok Európai Tanácsa nevű Soros-szervezetben Kailivel együtt dolgozó Dobrev Klára.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk