Agyontaposták egymást az emberek szombatra virradóan egy éjszakai klubban, az olaszországi Ancona város közelében, az Adriai-tenger partján: hat ember meghalt, többtucatnyian megsérültek, közülük sokan súlyosan – jelentette a helyi média a mentőkre hivatkozva.

Képernyőfotó: edition.cnn.com

Képernyőfotó: edition.cnn.com

Olasz sajtóértesülések szerint a halottak közül öten – három lány és két fiú – tizenévesek, a hatodik halálos áldozat pedig egy felnőtt nő, aki elkísérte lányát a diszkóba.
    
A korábbi hírek közel száz sérültről szóltak, de a legfrissebb jelentések szerint harmincöten-ötvenen sérültek még. Tizenkét sérültnek súlyos az állapota, egyeseknek közülük veszélyben van az életük. Sokan súlyos zúzódásokkal és csonttörésekkel kerültek kórházban.
    
Helyszíni jelentése szerint tucatnyi rohamkocsi, tűzoltó- és rendőrautó van a szórakozóhelynél.
    
A tragédia helyi idő szerint éjfél után körülbelül egy órával történt. A pánikot és tülekedést az válthatta ki a Madonna del Piano helységben lévő Lanterna Azzurra nevű klubban, hogy valaki könnygázt permetezett szét – olvasható a Corriere Della Sera című újság honlapján. Mintegy ezren voltak a klubban, ahol a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő Sfera Ebbasta olasz reppernek volt koncertje. Egy 16 éves fiú, akit kórházban ápolnak sérülésekkel, azt mondta, hogy a tülekedés a koncert megkezdése előtt történt, és a klub legalább egyik vészkijárata zárva volt, amikor megpróbált kimenekülni az épületből.
    
A helyi médiának nyilatkozó szemtanúk arról beszéltek, hogy többtucatnyian estek le egy kisebb falról, agyonnyomva azokat, akik alatta voltak.