Hirdetés

Jorge Gonzalez-Gallarza először röviden bemutatta a szervezetet, és úgy fogalmazott, „munkánkat a logónkon látható három pillérre alapozzuk, amelyeket mottónkban így foglalunk össze: Isten, haza, józan ész. Ez az a három alapelv, amit az Alapjogokért Központ képvisel.”

A vendégkutató kiemelte: „Amikor mi a Központban «alapvető jogokról» beszélünk, igyekszünk visszanyúlni a kifejezés gyökereihez. Vissza akarjuk szerezni az «alapjogok» eredeti, hagyományos, természetjogi értelmezését.”

Ennek jegyében ismertette a magyar alkotmányos berendezkedés alapjait: „Végre sikerült visszatérni az évezredes, történelmi alkotmányos fejlődési folyamathoz. Hadd idézzem az Alaptörvény Nemzeti Nyilatkozatát: «Bízunk a közösen alakított jövőben és a fiatalabb generációk elkötelezettségében. Hiszünk abban, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és erkölcsi erejükkel újra naggyá teszik Magyarországot»”.

„Azt hiszem, ezek a sorok foglalják talán a legjobban össze, hogy miről szól a XXI. századi Magyarország” – fogalmazott.

Büszkék vagyunk arra, hogy családbarát ország vagyunk: a 25 év alatti fiatalok mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól, emellett a 30 év alatti fiatal anyák is mentesülnek a személyi jövedelemadó megfizetésétől, továbbá a négy vagy több gyermeket nevelő anyák egész életükben mentesek a személyi jövedelemadó megfizetése alól. Mindezek a politikák egy egyedülálló magyar családtámogatási modellt alkotnak, amely lehetővé tette, hogy 2011 és 2021 között az egész Európai Unióban a legnagyobb mértékben növekedjen a termékenységi ráta – áll az eseményről az Alapjogokért Központ által megküldött beszámolóban.

Korábban írtuk