A legfrissebb hírek szerint Kanadában már idén szeptembertől legálissá válhat a marihuána fogyasztása és kereskedelme. A parlament alsóháza szavazott erről a minap, a törvényjavaslat most a szenátus, vagyis a felsőház asztalán fekszik, a szenátoroknak azonban nincs vétójoguk, csak javaslatokkal élhetnek. Ferencz Orsolya önkormányzati képviselőt, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnökét kérdeztük.

Justin Trudeau. Fotó: shutterstock.com

– Állítólag Justin Trudeau miniszterelnök személyes kezdeményezése nyomán készült el a jogszabálytervezet… Az emberben óhatatlanul felmerül a kérdés: miért ilyen fontos neki ez az ügy, talán ő is drogozik?

– Rosszabb. Trudeau Soros György embere, jól ismertek a milliárdoshoz való kötődései és balliberális nézetei. Tudni kell, Soros dollármilliókat öl évente a kábítószerek legalizálásával kapcsolatos kampányokba, nemcsak Kanadában, hanem más országokban is. Számára a legalizált drogfogyasztás is a „nyílt társadalom” című torz eszmerendszer része. Persze tudja, hogy a kampányokba ölt milliók később többszörösen visszajönnek majd a kábítószer-kereskedelem és a fogyasztás felfutásából.

– Elég nagy arányban fogadta el a javaslatot a kanadai alsóház, 205 volt az igenek és csak 82 nemek száma…

– Nem meglepő, ez Trudeau balliberális, kultúrmarxista többsége, amely minden területen igyekszik előrenyomulni. Így például a melegházasság kérdésében is.

Ferencz Orsolya. Fotó: Demokrata, archív

– Furcsa, hogy ezek a politikusok még csak nem is hallottak a marihuánafogyasztás káros egészségi következményeit feltáró kutatásokról. Vagy csak úgy tesznek, mintha ezek nem is léteznének?

– Nem érdekli őket. Számukra Soros nézetei jelentik az iránytűt, Soros pénze pedig a vonzáspontot. Ez olyannyira aggasztó, hogy mindeközben a tudósok szerint összefüggés van a várandós nők marihuánafogyasztása és aközött, hogy egyre több csecsemő születik nyitott hasfallal. Azelőtt igen ritka volt ez a rendellenesség. De a legújabb statisztikák szerint növekedett a kábítószer hatása alatt okozott közúti balesetek száma is. Attól kell tartanunk sajnos, hogy mire a tudomány egyértelműen és cáfolhatatlanul bebizonyít mindent a káros hatások terén, késő lesz. Országok sora legalizálja majd a marihuánát.

– A kanadai eset új lendületet adhat például a Magyar Liberális Pártnak a drogok legalizálásáért folytatott harcában…

– Nemcsak az MLP küzd ezért, de több magyarországi, Soros által pénzelt NGO, mint például a TASZ is. Nálunk is gőzerővel folyik a kampány, ám amíg erős, nemzeti kurzus határozza meg az ország életét, addig itt nem lehet szó legalizálásról.