Donald Trump a híressé vált „Make America Great Again” („Tegyük újra naggyá Amerikát”) sapkák hátteréről osztott meg egy videót Facebook-oldalán.

„Ez az inspiráló történet amerikai munkások százainak története, akik azokat a sapkákat készítették, amelyek a mozgalmunk szimbólumává váltak. Büszkék vagyunk rá, hogy olyan elnökünk van, akinek a programját az az elv vezérli, hogy vegyünk amerikai termékeket és alkalmazzunk amerikaiakat” – áll a bejegyzésben.  

In 2016, President Donald J. Trump said he would Make America Great Again.This is the inspiring story of the hundreds of American workers who manufactured the hats that became a symbol for our movement. We are proud to have a President whose jobs agenda is guided by the principles to buy American and hire American! #MadeInTheUSABuy your hat today: http://shop.donaldjtrump.com

Gepostet von Donald J. Trump am Mittwoch, 8. März 2017

A videóban a Califame Headwear ruházati gyár vezetőjét és munkásait ismerhetjük meg, akik az ikonikussá vált sapkákat készítik.

„2016-ban Donald Trump azt mondta, újra naggyá teszi Amerikát. Ez a sapka az ő jelképévé vált. Ez néhány amerikai munkás büszke története, akik több száz társukkal együtt készítik ezeket a sapkákat vagy gondoskodnak kiszállításukról” – olvasható a videó elején.

Brian Kennedy, a Califame Headwear vezetője elmondja, hogy 1925 óta működik a gyáruk Dél-Kaliforniában. A válság óta viszont sok nehézséggel küszködtek. Megtehették volna, hogy bezárják a gyárat, és áthelyezik Kínába, hiszen sok más gyár vezetője így is cselekedett. De ők maradtak.

Christl Mahfouz, az Ace Specialties kommunikációs cég tulajdonosa a videóban arról beszél, hogy 2015-ben nagyon nehéz anyagi helyzetbe került a cége, és nem tudta, hogyan tovább. Amikor feltűnt Donald Trump, elhatározta, hogy weboldalt készítenek neki, és segítik őt a kampány során. A cége kijött a gödörből, sőt sikerült új munkahelyeket teremteniük.

A videóban megszólalnak a sapkakészítő vállalat munkatársai is. Elmondják, milyen fontos nekik a munkájuk, büszkék ezekre a híressé vált sapkákra, amelyeket ők készíthetnek. És arra is büszkék, hogy a későbbi amerikai elnököt segíthették, segíthetik a munkájukkal. S nem csak ők, a családjuk is büszkeséggel tekint a munkájukra. A megszólalók között több színes bőrű, latin vagy afroamerikai dolgozót is találunk, ami persze nem igazán felel meg a Trump-támogatókról liberálisok által festett képnek. De ehhez már hozzászokhattunk.

A Califame Headwear dolgozói a videó végén három gondolatot emelnek ki, ismételnek el: egyrészt Donald Trump jól ismert szlogenjét, a sapkán is olvasható feliratot: „Tegyük újra naggyá Amerikát!”. Másrészt azt, hogy „100 százalékosan Amerikában készült”, száz százalék amerikai, mint az általuk gyártott sapkák is. Végezetül pedig köszönetet mondanak az amerikai elnöknek, és elmondják: Donald Trump az ő elnökük.

demokrata.hu