Az orvostudomány fejlődésével néhány évtizede még elképzelhetetlen beavatkozások is lehetővé váltak, így a nemátalakítás napjainkra szinte rutinműtétnek számít. Az operációt azonban többféle előzetes eljárás előzi meg, ám egy bizonyos mértéket átlépve már ezek is visszavonhatatlan következményekkel járnak.

Hirdetés

A magyar kiskorúakat igyekszik megvédeni a hazai gyermekvédelmi törvény

A vita elsősorban akörül zajlik, hogy milyen korú személyeknél kezdhető meg a beavatkozás, mindebbe milyen beleszólása lehet a szülőknek, és milyen hatással van a gyermekek fejlődésére az LMBTQ-propaganda, amely azt hirdeti, hogy minél korábban kell megkezdeni a nemátalakítást, valamint a szülőknek ne legyen döntési jogkörük. Mindezzel azonban nagyon sok szakember nem ért egyet. Éppen ezért a magyar kiskorúakat igyekszik megvédeni a hazai gyermekvédelmi törvény, amelynek négy kérdéséről április 3-án népszavazáson dönthetünk – emeli ki cikkében a Magyar Hírlap.

A gendersemlegesség szélsőliberális hívei azt vallják, hogy ha keretek közé szorítjuk gyermekünket a nemi sztereotípiák alapján, vagyis tudatosítjuk benne, hogy ő fiú vagy lány, azt érezheti, hogy valami olyasmivé kell válnia, amit ő nem akar. Szerintük, ha ezektől megszabadítjuk, sokkal színesebb életük lehet, ezt pedig a szülőktől függetlenül, az oktatási rendszeren keresztül próbálják elérni.

Nyolc évvel ezelőtt, 2014-ben Transznak lenni az EU-ban címmel az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) felmérést készített, amelyben úgy fogalmaztak: a tagállamoknak gondoskodniuk kell arról, hogy a nemi identitásról és a nemi megnyilvánulásról szóló objektív felvilágosítás része legyen az iskolai tantervnek. Ez az állásfoglalás ugyan nem kötelező jellegű, ám jól mutatja, hogy a szülők megkerülésével az oktatási rendszeren keresztül az LMBTQ-agitáció miként próbál hatást gyakorolni a gyermekekre, és ennek kézzel fogható következményei a törvénykezésen is meglátszanak.

Börtönt kapott a férfi, mert lányának nevezte biológiailag nőnemű gyerekét

Kanadában egy férfit feltételes börtönbüntetésre ítélt a bíróság, mert lányának nevezte a biológiailag nőnemű, 14 éves gyerekét. Az ítélet szerint a szülőknek kötelességük megerősíteni a kiskorú gyerekük nemi identitását, ellenkező esetben családon belüli erőszakkal lesznek vádolhatók, így börtönbüntetésre ítélhetők. De nem kell a tengerentúlra menni szélsőséges példáért, Skóciában már négyévesek számára is engedélyezett a nemátalakítás megkezdése.

A szakemberek szerint a gyermekek nemi identitása a serdülőkor végéig változhat, mindaddig a szexuális orientáció nem tekinthető véglegesnek. Az elfogadott szakmai álláspontokról korábban Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus lapunknak nyilatkozva kifejtette: a tudatos szexuális nevelésnek nem az óvodáskor a megfelelő ideje, mert ebben a korban veszélyes úgynevezett érzékenyítést, azaz mássági elfogadásra való toleranciát gyakoroltatni.

„Amikor a gyermekvédelmi törvényben megadjuk a szülőknek azt a jogot, ami egyben kötelesség is, hogy a gyermeke fejlődését irányítsa, olyan mintákon keresztül, amivel a gyermeke tud azonosulni, akkor a természetes fejlődést segítjük elő” – fogalmazott Bagdy Emőke.

A tényeket elhallgatva azonban a különböző LMBTQ-szervezetek világszerte azt propagálják, hogy a nemi identitással kapcsolatos pszichés problémák nemátalakító műtéttel és az azt megelőző kezelések segítségével hatékonyan gyógyíthatók, miközben elhallgatják az átalakítást megbánók történeteit. Több olyan orvos, aki nemiidentitás-klinikán dolgozott, arról számolt be, hogy a legtöbb páciens problémái nem oldódtak meg a kezeléseket követően, amit statisztikák is alátámasztanak.

Az Egyesült Államokban a transzneműek között 41 százalékos az öngyilkossági ráta

Mindezeket a Soros-féle NGO-k és álcivil szervezetek gondosan igyekeznek titkolni. Az Egyesült Államokban a transzneműek között az öngyilkossági ráta 41 százalékos –miközben a teljes amerikai lakosság körében az átlagos érték 1,6 százalék. Az átoperáltak körében magas arányú az alkoholizmus, a droghasználat, és szintén magas arányban vannak jelen, akik megbánták a nemváltó műtétet.

A szakmailag megalapozott érvek ellenére folyamatosan a támadások kereszttüzében áll Magyarország, amiért a gyermekvédelmi törvény kimondja, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatására, az LMBTQ népszerűsítésére. A törvényt támadók arról nem beszélnek, hogy visszafordíthatatlan kárt is okozhatnak a gyermekeknek az érzékenyítést képviselő, gyakorta felkészületlen tanácsadók.

Az európai helyzet súlyosságát érzékelteti, hogy Nagy-Britanniában már naponta egy gyermek megváltoztatja a nemét. Svédországban pedig ezerötszáz százalékkal nőtt azoknak a kislányoknak a száma, akik fiúknak érzik magukat. Angliában 2017-ben egy olyan kézikönyvet kezdtek terjeszteni az iskolákban, amely egy 12 éves kislány kitalált történetét mutatja be, aki fiúvá vált.

A brit társadalombiztosítás jelenleg hatályos szabályozása szerint egy tinédzser 12 éves kortól kezdve akkor is megkezdheti a nemátalakítás hosszadalmas folyamatát, ha ebbe egyik szülője sem egyezett bele. Franciaországban pedig az okoz felháborodást, hogy amíg a súlyos eurótízezrekbe kerülő nemváltó beavatkozások, műtétek költségeit átvállalja az egészségügyi biztosítás, szemműtéteket, például a szürkehályog eltávolítását vagy fogászati beavatkozásokat nem térítenek meg, mert a francia egészségügyi minisztérium szerint kevésbé rontja az életminőséget a szürkehályog.

A gyermekeket nem csupán Magyarországon próbálják védeni a számukra még kellően fel nem dolgozható propagandától. A texasi családvédelmi minisztérium tavalyi döntése szerint a kiskorúaknál a nemváltó műtét gyermekbántalmazásnak minősül annak ellenére, hogy szövetségi szinten a Biden-kormányzat határozottan támogatja a transzneműként azonosuló gyermekeket, akik az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden szerint már nyolcévesen képesek ilyen döntést hozni.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője figyelmeztetett: a nemátalakító műtétek és beavatkozások elismerése megjelent számos nyugat-európai országban, köztük Spanyolországban, ahol 14 éves kortól szülői beleegyezés nélkül változtathatnak nemet a kiskorúak. A magyar baloldal is asszisztál ehhez, ugyanis a Momentum Mozgalom LMBTQ+-szakpolitikai javaslatai között az olvasható, hogy eltörölnék a nemváltoztatást korlátozó jogszabályt.

A Magyar Hírlap cikkét IDE KATTINTVA olvashatják.

Korábban írtuk